• Головна
  • Виставки у Львові: що подивитись
17:30, 31 серпня

Виставки у Львові: що подивитись

Виставки у Львові: що подивитись

Львівські галереї та музеї пропонують захоплюючі експозиції, які вражають різноманіттям стилів. Виставки охоплюють як класичні, так і сучасні напрямки мистецтва, що дозволяє кожному відвідувачу знайти щось особливе для себе.

«ЗАПОВІДАЮ ЛЮБОВ». МАРІЯ ПРИМАЧЕНКО

  • До 24 вересня
  • Де: просп. Свободи, 20 Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького

Виставковий проєкт «“ЗАПОВІДАЮ ЛЮБОВ”. МАРІЯ ПРИМАЧЕНКО» - це ще один погляд на творчість видатної художниці: багатогранну, філософську, фантазійну та воднораз глибинно традиційну. Її роботи суголосні історичній добі, в якій жила і творила народна малярка, й водночас вони надзвичайно актуалізовані у нашому сьогоденні.

На виставці презентовано понад 80 творів мисткині зі збірки родини Понамарчуків, Благодійно- го фонду «Творча спадщина родини Марії Примаченко» та Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького.

Виставки у Львові: що подивитись , фото-1

Соломія Ковтун «Колір дому»

  • До 15 вересня
  • Де: Галерея "Зелена канапа", вул. Вірменська 7

Найкраща художниця серед медиків Львова Соломія Ковтун повертається після тривалої перерви з виставкою «Колір дому» в галереї «Зелена канапа».

З початком повномасштабної війни для всіх українців питання Дому стало наріжним. Де б ми не були, наші будинки, наші стіни для нас стали сакральним образом. Соломія Ковтун завжди малювала львівську архітектуру. У Соломії образність нашого міста дуже щемка і особлива. Це не солодка прикрашена картинка для туристів, а глибоко люблені кам’яниці, як люблять діти своїх батьків, з вдячністю і з прийняттям.

На цій виставці, створеній майже повністю за роки цієї війни, будуть будинки з вулиці Бортнянського, якою художниця проходить щодня, інші старі доми, які викликають в художниці почуття дежавю, так наче вона жила в них в минулому житті. А також майже абстрактні інтер’єри в яких Соломія Ковтун відображає свій талант колористки.

Виставки у Львові: що подивитись , фото-2

«Модуль тимчасовості» МОТ

  • До 22 вересня
  • Де: пл. Гасина

Експозиція присвячена різноманіттю почуттів і досвідів людського життя, яке не зупиняється попри війну. «Ця виставка — про наш новий досвід проживання життя. Про те, що створюється поміж руйнації. Про відновлення, що межує з переродженням. Про кохання, злість, ріст, страх, сором, вагання, радість, провину, самотність, співчуття, сюрреалізм того, що відбувається, злам звичного і побудову нового, тілесність і сексуальність, опір і опору. Про право на існування. Про процес прийняття буденності, на яку ніколи не очікував. Про свідомий вибір бачити красу. Про майбутнє, яке ми створюємо зараз».

Виставки у Львові: що подивитись , фото-3

Простір працюватиме з 14:00 до 21:00 — у будні та з 11:00 до 21:00 — у вихідні.

Рекомендована ціна квитка — 200 гривень. Проте кожен відвідувач за бажанням може обрати більшу чи меншу суму. 

Читайте також: Куди піти у вихідні у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#виставки_у_львові #виставки_львів #виставки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...