• Головна
  • До львівського Ліцею імені Героїв Крут вперше вступили дівчата
16:04, 31 серпня
Надійне джерело

До львівського Ліцею імені Героїв Крут вперше вступили дівчата

До львівського Ліцею імені Героїв Крут вперше вступили дівчата

У суботу, 31 серпня, у Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут провели урочистий захід з приводу початку навчального року. Вперше в історії на церемонії серед вступників були не лише хлопці, а й дівчата.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

У 2024 році у комунальний заклад Львівської обласної ради «Ліцей імені Героїв Крут» поступило 199 ліцеїсти з 23 областей України. У 10 ліцеїстів батьки загинули під час бойових дій, пропали безвісти, або перебувають у полоні, 9 ліцеїстів - внутрішньо переміщені особи з Донецької, Херсонської, Запорізької, Харківської, Київської областей та АРКрим.

У майже 40% ліцеїстів батьки проходять службу в Збройних Силах України, або підрозділах сектору оборони, абсолютна більшість – учасники бойових дій. Особливість цьогорічного вступу – перший прийом на навчання у 10-й клас дівчат, для яких було створено відповідні умови проживання.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять випускників ліцею та усіх полеглих Героїв у російсько-українській війні. Начальник ліцею Юрій Гусар у своєму вітальному слові подякував батькам за виховання та вибір своїх дітей.

«Бути ліцеїстом-крутянином – це велика честь і велика відповідальність, але я впевнений за роки навчання ви станете найкращими. Вами будуть гордитися не лише ваші командири та педагоги, але й ваші рідні, адже у нас створені найкращі умови для здобуття знань та фізичної підготовки. Цього року ми відкриваємо нову сторінку нашого ліцею – у нас вперше навчатимуться найкрасивіші, найрозумніші дівчата, які, переконаний, стануть прикладом для інших», - зауважив Юрій Гусар.

Читайте також: Куди піти у вихідні у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ліцей_імені_героїв_крут #вступ_у_ліцей
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...