• Головна
  • У Львові лікарі видалили пацієнтці пухлину вагою в 5 кг
15:07, 31 серпня
Надійне джерело

У Львові лікарі видалили пацієнтці пухлину вагою в 5 кг

У Львові лікарі видалили пацієнтці пухлину вагою в 5 кг

Через розмір пухлина тиснула на нирки й загрожувала життю львів’янки.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

51-річна львів’янка Руслана Кашемірова вперше дізналася про наявність фіброміоми, доброякісної пухлини матки, у 2018 році. Причинами звернення до лікаря стали постійні кровотечі та біль у животі. На УЗД медики виявили пухлину завдовжки 13 сантиметрів, яка вже розрослася в кишківник та артерії. Пацієнтка вагалася з операцією, що призвело до подальшого прогресування хвороби.

Для уповільнення росту пухлини та зменшення менструальних кровотеч Руслані було призначено гормональні препарати. Хоча це призвело до набору зайвої ваги та зниження апетиту, пухлина продовжувала рости. Нещодавно на контрольному УЗД було виявлено, що пухлина заповнила всю черевну порожнину. Лікарі визнали, що без операції не обійтися, але Руслана відклала втручання до осені.

У червні жінка почала страждати від високої температури, яка піднімалася до 40 градусів і не підлягала корекції. В критичному стані Руслану терміново скерували до Лікарні Святого Пантелеймона, де медики виявили, що пухлина тисне на нирки та сечовід, викликавши запалення і реальну загрозу життю.

Для порятунку життя пацієнтки була виконана тотальна абдомінальна гістеректомія – видалення матки разом з пухлиною. В процесі операції було вилучено велетенську фіброміому вагою понад 5 кг. Операція пройшла успішно, і Руслана почувається добре.

Однак через запущений стан недуги їй знадобиться тривала реабілітація, яка триватиме близько трьох місяців.

Лікарі закликають пацієнтів не ігнорувати проблеми зі здоров'ям і вчасно звертатися за медичною допомогою. Для запису на прийом до спеціалістів зателефонуйте за номером: 0 800 033 30 03.

Читайте також: Уперше до школи в 11 років: у Львові провели реконструкцію кишківника хлопчику

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_лікарі #пухлина #операція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...