• Головна
  • Уперше до школи в 11 років: у Львові провели реконструкцію кишківника хлопчику
18:03, 30 серпня
Надійне джерело

Уперше до школи в 11 років: у Львові провели реконструкцію кишківника хлопчику

Уперше до школи в 11 років: у Львові провели реконструкцію кишківника хлопчику

Лікарі дитячої лікарні Святого Миколая виконали складну операцію з реконструкції кишківника хлопчику з Івано-Франківщини, який після боротьби з онкологічною хворобою 6 років страждав від її наслідків та обмежень.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

11-річний Святослав Писар вперше піде на свято Першого дзвоника та сяде за шкільну парту. І відразу як п’ятикласник. Всю початкову школу хлопчик провів за індивідуальними уроками, в лікарняних палатах чи ж удома.

"Все через недугу. 5 років тому івано-франківські медики виявили у Святославчика злоякісну пухлину в тазу, яка вразила кишківник та сечовий міхур. Після тривалої хіміотерапії вже київські фахівці видалили новоутвір разом із сечовим міхуром та ураженою частинкою кишківника. А для виведення випорожнень хлопчикові поставили 2 стоми – колостому та уростому. Це спеціальні штучні хірургічні отвори на поверхні тіла для виведення фекалій та сечі", – йдеться у повідомленні.

Святослав прожив зі стомами аж 5 років. Однак нещодавно мама хлопчика натрапила на історію одного з пацієнтів лікарні, якому успішно виконали реконструкцію кишківника, тож вона звернулася до цих спеціалістів. Медики ретельно обстежили дитину: виконали відеоендоскопію, біопсію слизової, дослідили мікрофлору та зробили КТ, аби переконатися що пацієнт і справді перебуває в ремісії.

"Коли ми отримали всі необхідні результати обстежень, то зрозуміли, що можемо допомогти цій дитині. У ході оперативного втручання ми виконали реконструкцію кишківника, видалили стому, ліквідували норицю, що утворилася в кишківнику, і відновили природну роботу органу", – зазначив хірург, медичний директор лікарні Святого Миколая Олександр Калінчук.

Операція тривала 4 години і минула успішно. Святославчик вже поїхав додому. Там він відновлюється та готується за кілька днів почути свій перший в житті дзвоник на урок.

Читайте також: Свято жоржин: Ботанічний сад запрошує на виставку квітів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_лікарі #операція #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...