• Головна
  • На Львівщині міжнародний пункт пропуску «Шегині-Медика» почнуть реконструювати уже цього року
11:03, 29 серпня
Надійне джерело

На Львівщині міжнародний пункт пропуску «Шегині-Медика» почнуть реконструювати уже цього року

На Львівщині міжнародний пункт пропуску «Шегині-Медика» почнуть реконструювати уже цього року

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся із віцепрезидентом - директором з імпорту компанії Unibep SA Томашем Поскробко. Обговорили реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Шегині-Медика».

Почати реконструювати цей пункт пропуску мали ще до повномасштабної війни. Тоді навіть уклали договір на проєктування та будівництво на загальну суму – понад 15 мільйонів євро. У лютому цьогоріч Державна митна служба оголосила новий тендер на збільшену суму. Йдеться вже майже про 24 мільйони євро. Переможцем стала польська компанія Unibep SA, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Відтак між будівельною компанією та Державною митною службою України підписали угоду про реставрацію і модернізацію прикордонного пункту пропуску «Шегині-Медика» на українсько-польському кордоні. Як повідомили під час зустрічі з Максимом Козицьким, почати реконструкцію планують вже цього року.

«У березні цього року у Львові підписали договір щодо реконструкції прикордонного переходу на міжнародному пункті пропуску для автомобілів у Шегинях. Цим дали старт, а точніше нове дихання проєкту, який давно мали б завершити, якби не повномасштабна війна. На межі Львівської області проходять понад 270 кілометрів українсько-польського кордону, а це 6 пунктів пропуску. Для нас важливо покращити пропускну спроможність усіх ПП, розбудувати прикордонну інфраструктуру. Сподіваємось, що на цей раз проєкт вдасться реалізувати попри все», – наголосив очільник Львівщини Максим Козицький.

Отож, на пункті пропуску, відповідно до попереднього проєкту, планують провести повну реконструкцію із розділенням ділянок на в’їзд та виїзд з України. Спочатку почнуть будувати виїзну частину ПП «Шегині-Медика». Роботи займуть орієнтовно рік. Після здачі її в експлуатацію почнуть будувати в’їзну частину. Мета – збільшити пропускну здатність та зменшити черги на кордоні з Польщею.

Читайте також: У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #Польща #Шегині-Медика #реконструкція #Козицький
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,49
41,55
EUR
45,95
46,05
PLN
10,68
10,73
Оголошення
live comments feed...