• Головна
  • На Львівщині ДБР повідомило про підозру посадовцям ДСНС, які переплатили за техніку, в якій навіть не було потреби
17:41, 28 серпня
Надійне джерело

На Львівщині ДБР повідомило про підозру посадовцям ДСНС, які переплатили за техніку, в якій навіть не було потреби

На Львівщині ДБР повідомило про підозру посадовцям ДСНС, які переплатили за техніку, в якій навіть не було потреби

Працівники ДБР у взаємодії з ДВБ Нацполіції та СБУ викрили на розтраті державних коштів на непотрібну підрозділу техніку.

Про підозру повідомлено заступнику начальника головного управління ДСНС на Львівщині, начальнику одного з управлінь та відповідальній особі за проведення закупівель, повідомляє пресслужба ДБР.

Встановлено, що посадовці восени 2022 року придбали дві спеціальні аварійно-рятувальні машини легкого типу, хоча на початку року звітували, що такі автомобілі у них в надлишку.

За даними слідства, заступник начальника головного управління в інтересах фірми-постачальника спецтехніки, ініціював укладення прямої угоди про закупівлю. До цього залучив начальника управління ресурсного забезпечення та фахівця з проведення закупівель. Згідно з угодою вартість спецтехніки склала понад 13,8 млн грн. Економічна та товарознавча експертизи визначили, що вартість машин завищена на майже 4,5 млн грн.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, вчинене за попередньою мовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Подано до суду клопотання про обрання їм запобіжних заходів — тримання під вартою та відсторонення від виконання обов’язків.

Для відшкодування завданих збитків подано до суду клопотання про арешт майна підозрюваних. Йдеться про земельні ділянки, квартири, автомобілі.

Розслідування триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Читайте також: На Львівщині дві жінки за 20 тисяч доларів виготовляли фиктивні документи та переправляли «ухилянтів» через кордон

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #ДБР #розтрата #посадовці #ДСНС
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,49
41,54
EUR
45,97
46,05
PLN
10,68
10,73
Оголошення
live comments feed...