• Головна
  • У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація
16:34, 28 серпня
Надійне джерело

У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація

У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація

У Львові у мікрорайоні Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу з підземним паркінгом, паралельно забудовник зводитиме дитячий садок, який передадуть місту.

Про це розповіли під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради 27 серпня, повідомляє пресслужба.

Будівлі хоче зводити товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІНТЕР – ПЛАСТ». Натомість забудовник має збудувати дитячий садок на 120 місць, який згодом передасть у комунальну власність.  

У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація , фото-1

«Ми отримали гарантійні листи про виконання цих зобов’язань, а також ці проєкти пройшли містобудівну раду», – зазначив Роман Крушельницький, керівник управління архітектури Львівської міськради.

Також це рішення обговорили під час засідань робочої групи, куди входять мешканці мікрорайону Під Голоском та міські посадовці.

У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація , фото-2

«У нас з робочою групою було кілька виїздів на територію мікрорайону Під Голоском. Зараз пропонується до розгляду рішення про відхилення від мораторію, щоб дати дозвіл і на будівництво дитсадка і паралельно на будівництво житлових будинків», – розповіла Наталія Алєксєєва, очільниця робочої групи щодо мікрорайону Під Голоском.  

У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація , фото-3

«Ми отримали гарантійний лист про те, що цей дошкільний навчальний заклад після завершення будівництва передадуть у комунальну власність міста. Відповідно він буде безкоштовним для мешканців Під Голоско. Також важливо, що цей забудовник бере на себе зобов’язання опустити в землю електричні високовольтні мережі, які розташовані поряд. І ця територія в майбутньому буде якісною зеленою зоною, що синхронізовано з новим планом зонування, який розробляється по Під Голоском», – розповів Любомир Зубач, заступник міського голови з містобудування.

У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація , фото-4

Представник забудовника Олександр Сироїд підтвердив наміри будівництва житла та дитячого садка.

«Дійсно ми мали декілька виїздів із мешканцями і робочою групою, ми проходили всю цю територію. Є гарантійні листи, що ми будуємо дошкільний навчальний заклад не менш як на 120 місць і передаємо його в комунальну власність. Все це йтиме поетапно, дорожньою картою, відповідно до будівництва житлових будинків», – зазначив Олександр.

У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація , фото-5

Місцева мешканка, яка брала участь у попередніх обговореннях, зазначила, якщо обіцянок забудовник дотримається, то таке рішення для них є прийнятним.

У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація , фото-6

«Питання досить жваво і довго обговорювалось і між мешканцями, і в робочій групі, і з чиновниками, і з забудовником. Ми дійшли компромісного рішення, що цей заклад має бути комунальним, тобто ми отримали таку обіцянку і просимо, щоб місто доклало максимальних зусиль, щоб спостерігати за процесом як усе буде відбуватись. Тобто мають будуватись будинки і паралельно має рости дошкільний навчальний заклад. Хочемо, щоб місто сприяло дотриманню гарантій, і в тому випадку, вважатимемо, що компроміс є вдалим і ми можемо рухатись далі з забудовником і містом вкупі», – сказала Тетяна Шевчик, мешканка мікрорайону Під Голоском.

У Львові Під Голоском розпочнуть будівництво житлового комплексу: візуалізація , фото-7

Читайте також: У Львові перебудують перехрестя на вулицях Стрийська – Рубчака: що зміниться

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #житловийкомплекс #ПідГолоском #будівництво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,49
41,54
EUR
45,97
46,05
PLN
10,68
10,73
Оголошення
live comments feed...