• Головна
  • У Львові відкрити меморіальну таблицю Ірині Фаріон
17:00, 27 серпня
Надійне джерело

У Львові відкрити меморіальну таблицю Ірині Фаріон

Сьогодні минає рівно 40 днів з дня вбивства політичної і громадської діячки Ірини Фаріон. Саме в цей день на фасаді будинку, де проживала пані Ірина, відкрили меморіальну таблицю мовознавиці.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Відкрили таблицю на вулиці Масарика, 3. Тут проживала Ірина Фаріон, і саме поруч з цим будинком її було вбито.

«Мама любила свою вулицю Масарика. Вона любила тут гуляти, працювати над науковими працями, записувати відео для всіх українців і просто жити. Вона жила на п’ятому поверсі, бо любила, щоб все було на «пʼятірки». Сьогодні минає 40 днів з дня смерті великої дочки України Ірини Фаріон. Таких, як моя мама, більше ніколи не буде, її ніхто не замінить», – наголосила донька мовознавиці Софія.

На відкриття таблиці прийшло близько сотні людей: рідні і близькі Ірини Фаріон, колеги, політики, представники медіа. Від міської влади до заходу долучились Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, та Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови».

«Кожен з нас має свій спогад про пані Ірину. Ми з нею познайомилися, коли вона була народною депутаткою. Ми обговорювали ідею популяризації української мови через атрактивні літні табори. Ця ідея досі живе і постійно розвивається. Поки ініціативи людини живуть, доти живе сама людина. Тому так важливо, щоб починання Ірини Фаріон продовжили своє життя. Жахливе вбивство Ірини Фаріон – це бажання завдати болю всій Україні. Сьогодні, в час повномасштабної війни, єдиною гідною відповіддю буде наша перемога», – сказав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, в Ірину Фаріон стріляли 19 липня. Жінка померла у лікарні. 22 липня з мовознавицею тисячі українців. Її поховали на Личаківському кладовищі, на полі № 22.

Читайте також: У Львові стартує новий набір заявок на реставрацію історичних вікон і брам

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #фаріон #меморіальна #таблиця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,49
41,54
EUR
45,97
46,05
PLN
10,68
10,73
Оголошення
live comments feed...