• Головна
  • Цікаве про Львів: вулиці-рекордсменки
19:06, 26 серпня

Цікаве про Львів: вулиці-рекордсменки

Цікаве про Львів: вулиці-рекордсменки

Вулиці рідного міста можуть сильно відрізнятися одна від одної. Широкі та вузькі, довгі й короткі, різноманітність може вражати. То які саме вулиці Львова є особливими.

Найдовша вулиця

Цікаве про Львів: вулиці-рекордсменки, фото-1

Звання найдовшої вулиці у Львові по праву отримує Городоцька, яка має довжину 8,5 км. Вона проходить через три райони Львова і на ній побудовано понад 350 будівель.

Зараз вулиця названа на честь міста Городок саме через те, що перетікає у трасу в напрямку цього населеного пункту. В ньому, до речі, є вулиця Львівска яка йде точно на зустріч Городоцькій.

За довгий час свого існування вулиця змінила багато назв: Святої Анни, Казимирівська, Казимира Великого, Казимірштрассе, Чапаєва, 1 Травня, Краківська дорога, Ґрудецька, Ґрудекерштрассе, Токаржевськоґо, Вінерштрассе, Ґрудецька дорога за рогаткою, Боґданівка, Городецька.

Найкоротша вулиця

Найкоротшою у Львові є вулиця Біляшівського з довжиною 30 метрів. Вона розташована в місцевості Підзамче й сполучає вулицю Янка Купализ вулицями Дашкевича та Ткацкою. Раніше Біляшівського мала назви Королівська бічна, Гузаренґассе, Усарська, Волочаєвська.

Найвужча вулиця

Цікаве про Львів: вулиці-рекордсменки, фото-2

Найвужчою у Львові є вулиця, що так і називається Вузька. В найвужчих частинах її ширина становить три метри. Вона виникла на куртині земляного оборонного валу, насипаного у 1683 році під керівництвом фортифікатора Яна Беренса. Сучасну назву вулиця має від 1892 року. До цого її називали Вонзка та Шмалегассе.

Багато міст вміють вражати своєю будовою. Але саме Львівські вулиці – це не лише транспортні артерії міста, але й справжні музеї під відкритим небом. Кожна з них має свою унікальну історію, атмосферу та архітектурні пам'ятки.

Читайте також: Геній економіки родом зі Львова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #вулиці #рекордсменки #цікаве
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...