16:05, 24 серпня
Надійне джерело

У Львові відкрили новий музей

У Львові відкрили новий музей

У Львові, за адресою вул. Матейка, 4, відкрили музею легендарного українського художника, дослідника української історії та етнографії Володимира Патика.

Про це повідомили у ЛМР.

Площа музею – понад 200 квадратних метрів. Тут представлена велика колекція його творів, включно з найвідомішими картинами, а також маловідомими ескізами та особистими артефактами. Їх музею подарувала дружина художника. Відвідувачі зможуть простежити розвиток його стилю — від ранніх експериментів до вже сформованих і визнаних робіт.

«Це новий розкішний музей в старовинній віллі ХІХ століття. Володимир Патик був дуже багатогранною постаттю, які відвідувачі зможуть розкрити для себе в цьому музеї. Він залишив нам прекрасний мистецький доробок, який є чудовою оптикою того, як треба бачити цей світ. Мені, як куратору цієї експозиції, було надзвичайно приємно було надзвичайно приємно відкривати для себе і для відвідувачів постать Патика, його іронію, його світогляд. Дуже важливо, що зараз ми передаємо його спадок наступним поколінням, відтак його творчість буде жити», – наголосив Павло Гудімов, куратор експозиції музею Патика, засновник Ya Gallery Lviv.

Володимир Патик – народний художник України, Почесний громадянин Львова, представник галицької школи живопису, один з найвидатніших митців в українському малярстві другої половини ХХ століття. Ще за часів радянського тоталітарного режиму він сформував новий стиль в українському малярстві, залишивши надзвичайно яскравий слід в національній культурі.

Художник є автором розписів у фоє кінотеатру ім. Богдана Хмельницького у Львові та панорамної картини для Львівського історичного музею (Музей зброї). Володимир Патик також створив відому мозаїку «Море і риби», яку забудовник зруйнував у 2019 році під час перебудови магазину «Океан». Згодом місто зобов'язало компанію визнати свою провину та у 2020 році знищену композицію було відновлено.

Читайте також: До Дня Державного Прапора на Львівщині заклали капсулу часу - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#музей_у_львові #новий_музей
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,46
41,51
EUR
45,85
45,95
PLN
10,65
10,70
Оголошення
live comments feed...