• Головна
  • Як обрати і приготувати авокадо для ролів
Новини компаній
17:00, 23 серпня

Як обрати і приготувати авокадо для ролів

Новини компаній

Суші у Львові були б неможливими без такого інгредієнта, як авокадо, який міститься практично у кожному шматочку. Але як же правильно підібрати його самостійно у магазині та підготувати для приготування ролів?

Як правильно обрати авокадо

Перший крок до створення смачезних ролів – це підбір правильного авокадо. Найперше варто запам’ятати, що їх існує доволі багато видів, які мають чорну, зелену та інші відтінки шкірки, а тому рекомендації будуть відрізнятись залежно від цього. 

Під час вибору зверніть увагу на:

  1. Колір шкірки: достигле авокадо зазвичай має темно-зелений відтінок або чорнуватий з легким фіолетовим підтоном. Краще уникати авокадо, яке має яскраво-зелений колір – скоріше за все воно нестигле.

  2. Форма: смачне авокадо має правильну, скруглену форму, не містить жодних пошкоджень або западин. А також вважається, що видовжене авокадо менш смачне, ніж кругле.

  3. М’якість: стиглість авокадо перевіряється на дотик пальцями. Якщо воно пружне, піддається натиску – значить можна вживати його у їжу. Надто м’яке або тверде авокадо свідчить про нестиглість або перезрілість. 

Варто також звернути увагу на країну-постачальника авокадо. Загалом його постачають з Північної та Південної Америки. Найчастіше на полицях у магазині можна побачити бразильське або мексиканське авокадо. Вважається, що вони смачніші ніж ті, які доставляються з США чи Африки.

Як приготувати авокадо для ролів

Після того, як ви успішно підібрали авокадо у магазині, час підготувати його для ролів та суші. Для цього потрібно звернути увагу на рекомендації суші-майстрів, адже зіпсувати цей інгредієнт доволі легко.

Схема підготування авокадо для ролів наступна:

  1. Вкладіть авокадо на рівну поверхню, наприклад, на дощечку. Візьміть гострий ніж та проведіть ним вздовж нього, по кісточці. 

  2. Для того, аби розділити його на половинки, проверніть кілька разів з боку у бік, легким, круговим рухом.

  3. Відкривши авокадо, видаліть кісточку – вона не знадобиться для приготування страв, і зробити це можна вручну.

  4. Ложкою обережно зробіть невеликі розрізи ближче до шкірки. Після підчепіть надрізані місця, аби відділити м’якоть від шкірки. 

  5. М’якоть авокадо наріжте невеликими скибочками, кубиками або брусочками. Тип нарізки залежить від ролу або ваших вподобань.

  6. Для того, аби авокадо на ролах або всередині них не потемніло, скористайтесь невеликим лайфхаком. Вкрийте порізані шматочки за допомогою невеликої кількості лимонного соку.

  7. Зверніть увагу на те, що роли з авокадо через велику місткість заліза у ньому варто вживати найперше, аби уникнути його засихання, особливо, якщо воно зверху. 

А якщо ви хочете отримувати найсмачніші роли з авокадо без потреби дбати про їх приготування самостійно – обирайте доставку з ресторану Мунфіш!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,46
41,51
EUR
45,85
45,95
PLN
10,65
10,70
Оголошення
live comments feed...