• Головна
  • Креветки в японській кухні: як готують й де використовують
Новини компаній
13:00, 23 серпня

Креветки в японській кухні: як готують й де використовують

Новини компаній

Суші у Львові відомі тим, що містять не лише червону рибку, а й безліч інших інгредієнтів. Серед найпопулярніших – відварна тигрова креветка. Але її також можуть використовувати в інших стравах й обробляти по-різному.

Різновиди креветок в азійській кухні

Азійська кухня використовує креветки як особливий інгредієнт, який може змінювати не лише власний розмір, форму, а ще й текстуру, колір та смакові властивості. Кожний вид креветок має свої особливості й сферу використання, а куди саме їх додадуть буде залежати безпосередньо від їх типу.

Відрізняють наступні види креветок:

  • Куно-ебі: маленькі за розміром, мають солодкий посмак, найчастіше їх використовують для приготування або сашимі, або суші;

  • Ама-ебі: мають невеликі розміри, а також солодкуватий посмак, особливо ніжну текстуру, що робить їх ідеальними для подачі живцем;

  • Ботан-ебі: відрізняються величеньким розміром, мають насичений морський посмак, часто задіюються в якості гарніру до других та перших страв;

  • Курома-ебі: великі за розміром креветки, які мають м’яку текстуру, легку солодкість й подаються у ресторанах найвищого рівня;

  • Ебі: базові креветки середнього розміру, які не мають яскраво вираженого смаку, використовуються для приготування страв темпура та суші.

Залежить використання креветок ще й від регіону вилову. Найчастіше в Японії використовують креветки, спіймані у найближчих водах, аби вони були свіжими й живими після купівлі рестораном. Однак інколи використовуються й завезені з інших регіонів для особливих потреб та ресторанів.

Як готують креветки в Японії

Японська кухня відома тим, що має безліч способів приготування креветок. Це допомагає зберегти не лише їх свіжість та текстуру, а й особливим чином підкреслити смаки. А тому кожен спосіб використовують для певного виду креветок, адже він надає їм особливого смаку.

Найпопулярніші види приготування креветок в Азії:

  1. Сашимі: ця страва має на меті подачу клієнтові свіжих, необроблених шматочків креветок, які нарізаються гострим ножем. Завдяки цьому смак креветок натуральний, й може підкреслюватись соусами.

  2. Роли: креветки найчастіше використовуються як внутрішня або зовнішня начинка для ролів, адже вони чудово поєднуються з рисом, овочами, ніжним крем-сиром тощо.

  3. Ікра: іноді до креветок додають ікру, завдяки чому доповнюється не лише їх зовнішній вигляд, а й посмак. Найчастіше такі поєднання можна побачити у закладах, які спеціалізуються на суші.

  4. Темпура: креветки обсмажують у тісті під назвою темпура, завдяки чому вони подаються гарячими у клярі, що має хрумку скоринку та золотистий колір.

  5. Нібута: а згідно з цією методикою креветки тушкуються у соусі з японським вином, завдяки чому отримують ніжний аромат та посмак.

А якщо ви хочете спробувати найсмачніші суші та роли з креветками – обирайте їх у ресторані Суші-Го!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суші-го #суші у львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...