
Новини компаній
13:00, 23 серпня 2024 р.
Креветки в японській кухні: як готують й де використовують
Новини компаній
Суші у Львові відомі тим, що містять не лише червону рибку, а й безліч інших інгредієнтів. Серед найпопулярніших – відварна тигрова креветка. Але її також можуть використовувати в інших стравах й обробляти по-різному.
Різновиди креветок в азійській кухні
Азійська кухня використовує креветки як особливий інгредієнт, який може змінювати не лише власний розмір, форму, а ще й текстуру, колір та смакові властивості. Кожний вид креветок має свої особливості й сферу використання, а куди саме їх додадуть буде залежати безпосередньо від їх типу.
Відрізняють наступні види креветок:
Куно-ебі: маленькі за розміром, мають солодкий посмак, найчастіше їх використовують для приготування або сашимі, або суші;
Ама-ебі: мають невеликі розміри, а також солодкуватий посмак, особливо ніжну текстуру, що робить їх ідеальними для подачі живцем;
Ботан-ебі: відрізняються величеньким розміром, мають насичений морський посмак, часто задіюються в якості гарніру до других та перших страв;
Курома-ебі: великі за розміром креветки, які мають м’яку текстуру, легку солодкість й подаються у ресторанах найвищого рівня;
Ебі: базові креветки середнього розміру, які не мають яскраво вираженого смаку, використовуються для приготування страв темпура та суші.
Залежить використання креветок ще й від регіону вилову. Найчастіше в Японії використовують креветки, спіймані у найближчих водах, аби вони були свіжими й живими після купівлі рестораном. Однак інколи використовуються й завезені з інших регіонів для особливих потреб та ресторанів.
Як готують креветки в Японії
Японська кухня відома тим, що має безліч способів приготування креветок. Це допомагає зберегти не лише їх свіжість та текстуру, а й особливим чином підкреслити смаки. А тому кожен спосіб використовують для певного виду креветок, адже він надає їм особливого смаку.
Найпопулярніші види приготування креветок в Азії:
Сашимі: ця страва має на меті подачу клієнтові свіжих, необроблених шматочків креветок, які нарізаються гострим ножем. Завдяки цьому смак креветок натуральний, й може підкреслюватись соусами.
Роли: креветки найчастіше використовуються як внутрішня або зовнішня начинка для ролів, адже вони чудово поєднуються з рисом, овочами, ніжним крем-сиром тощо.
Ікра: іноді до креветок додають ікру, завдяки чому доповнюється не лише їх зовнішній вигляд, а й посмак. Найчастіше такі поєднання можна побачити у закладах, які спеціалізуються на суші.
Темпура: креветки обсмажують у тісті під назвою темпура, завдяки чому вони подаються гарячими у клярі, що має хрумку скоринку та золотистий колір.
Нібута: а згідно з цією методикою креветки тушкуються у соусі з японським вином, завдяки чому отримують ніжний аромат та посмак.
А якщо ви хочете спробувати найсмачніші суші та роли з креветками – обирайте їх у ресторані Суші-Го!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
19:36, Вчора
10:52, 21 квітня
09:45, 11 квітня
19:36, Вчора
19:36, Вчора
live comments feed...
Коментарі