• Головна
  • У Львові лише 20% дітей-переселенців ходить до шкіл і садочків міста
17:05, 22 серпня

У Львові лише 20% дітей-переселенців ходить до шкіл і садочків міста

У Львові лише 20% дітей-переселенців ходить до шкіл і садочків міста

 Лише кожна п'ята внутрішньо переміщена дитина, яка зараз зареєстрована і проживає у Львові, ходить до школи чи дитячого садочка.

Управління соціального захисту спільно з управлінням освіти просить батьків віддавати дітей у міські навчальні заклади і цим самим допомогти їх інтегруватись у середовище та здобути якісну освіту, повідомляє пресслужба ЛМР.

«На обліку управління соціального захисту є 98 тисяч внутрішньо переміщених українців, з який майже 23 тисячі – діти віком від 0 до 18 років. Це лише офіційні дані, вочевидь є ще й не зареєстровані люди, відповідно реальні цифри ще більші.

Це велика проблема, адже діти не інтегруються в середовище. Ми не знаємо, скільки ще триватиме війна і невідомо, коли переселенці зможуть повернутися додому. Дітям потрібне живе спілкування з ровесниками», – зазначає Олексій Неділя, керівник управління соціального захисту Львова.

Серед 22695 внутрішньо переміщених дітей, які проживають у Львові:

·                 6149 – дошкільнята (0-5 років)

·                 5317 – учні початкові класи (6-9 років)

·                 7131 – середні класи (10-14 років)

·                 4098 – старші класи (15-18 років)

«Станом на сьогодні до міських садочків Львова ходить близько 800 дітей-переселенців, а до шкіл – близько 3200. Тобто всього чотири тисячі дітей є інтегрованими у середовище громади! Це катастрофічні ситуація.

Ймовірно, більшість дітей-ВПО навчається дистанційно у своїх школах. Ми розуміємо, чому прифронтові навчальні заклади просять дітей залишатися у них, бо якщо не буде дітей, вчителям не будуть платити зарплати і школи не будуть функціонувати. Але потрібно подивитись на іншу сторону – діти вже два роки навчаються онлайн! Вже є навіть дослідження, які показують, що довготривале навчання онлайн не дає результату. Не менш важливим є питання мови: діти не перебувають в україномовному середовищі, живучи в цей час у Львові.

Ми закликаємо батьків-переселенців віддавати дітей у школи і садки міста. Ви можете звернутися до найближчих навчальних закладів поруч з вашим місцем проживання, це не потребує великих зусиль. Не позбавляйте своїх дітей можливості мати якісну освіту та спілкування з однолітками», – наголошує Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Важливо, що статистика по міських прихистках є досить доброю: з усіх дітей дошкільного віку, які там проживають, 86% ходить у садочки, а шкільного віку – 75%. Соціальні працівники стимулюють батьків віддавати дітей до дошкільних навчальних закладів та шкіл.

Читайте також: У Львові почали закладати фундамент для семи будинків, де зможуть проживати поранені переселенці, - ФОТО









Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #діти #переселенці #школи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,46
41,51
EUR
45,85
45,95
PLN
10,65
10,70
Оголошення
live comments feed...