• Головна
  • У Львові діти загиблих захисників отримають 50 тисяч допомоги
11:02, 21 серпня
Надійне джерело

У Львові діти загиблих захисників отримають 50 тисяч допомоги

У Львові діти загиблих захисників отримають 50 тисяч допомоги

Виконком Львівської міської ради затвердив чергові списки на надання допомоги 50 тисяч гривень дітям загиблих захисників і захисниць України та дітям військових з інвалідністю 1-ї групи (отриману через війну).

Затверджуємо списки дітей наших загиблих захисників і захисниць України, а також дітей осіб з інвалідністю 1-ї групи, які отримають 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення. Сьогодні виплату отримає 50 дітей, з них 9 отримають виплату ще за попередній рік. Загалом від початку дії програми ми здійснили виплат на понад 30 мільйонів гривень.

Дуже важливий момент, що дія програми поширюється на дітей, у яких факт загибелі одного із батьків був у 2023 році, але станом на сьогодні не оформлений статус, то ці діти будуть мати право на отримання допомоги і за цей рік, коли загинув один із батьків», - прокоментував Олексій Неділя, керівник міського управління соціального захисту.

Зокрема, зараз виплату отримають 50 дітей, батьки/опікуни яких подали заяви про таку допомогу до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій. Загальна сума виплати складе понад 2,9 млн грн (адже 9 дітей отримають виплату ще за минулий рік, оскільки оформити статус змогли лише цього року).

Загалом на цю допомогу впродовж 2023-2024 років з міського бюджету Львова уже скерували понад 30 млн грн (13,9 млн грн – у 2023 році та майже 16,5 млн грн – у 2024 році).

Зазначимо, йдеться про щорічну адресну одноразову допомогу кожній дитині в розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення (до досягнення повноліття). Для отримання допомоги один з батьків або законний представник (опікун) подає заяву до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, що на вул. Пекарській, 41. Зразок заяви про отримання такої допомоги – у положенні.

Контакти Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій: м. Львів, вул. Пекарська, 41 та вул. Генерала Чупринки, 85. Телефон: 0739628325. Сторінка у Facebook

Читайте також: Львів попрощається з шістьма захисниками України



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #діти #загиблізахисники #виплати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...