• Головна
  • Прикордонники запрошують на службу: переваги та вакансії
17:15, 18 серпня
Надійне джерело

Прикордонники запрошують на службу: переваги та вакансії

Прикордонники запрошують на службу: переваги та вакансії

Прикордонники 7-го Карпатського загону розповіли про переваги служби, етапи відбору та соціальні гарантії для майбутніх кандидатів.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Які є вакансії: 

  •  Інспектори прикордонної служби;
  •  Кухарі;
  •  Водії;
  •  Кінологи;
  •  Фельдшера;
  •  Зв'язківці;
  •  Оператори БПЛА;
  •  Інструктори.

«На службу запрошуємо громадян віком від 18 до 60 років, по мобілізації та за контрактом. Кожен кандидат, який до нас приходить, перш ніж стати військовослужбовцем за контрактом, має пройти професійно-психологічний відбір, відповідну медичну комісію у лікувальному закладі, зібрати та надати необхідні документи, а саме паспорт, документи про освіту та військово-облікові документи, а також пройти перевірку відповідних компетентних органів», – заступник начальника відділу комплектування 7 прикордонного загону, підполковник Сергій Степанов.

Після завершення всіх етапів відбору визначається посада, фахівці проводить співбесіду, і кандидата приймають на військову службу за контрактом у підрозділ, який він обрав.

«Ми намагаємося знайти найближчий підрозділ до місця проживання кандидата. Кандидати, які приходять із цивільного життя, потребують певного часу для адаптації до військових умов. Тому вони протягом перших півроку адаптуються на посаді в підрозділі, де були призвані на військову службу за контрактом, звикають до нових умов, а вже потім їх залучають до виконання бойових та спеціальних завдань», – додав Сергій Степанов.

При підписанні першого контракту кандидат отримує матеріальну допомогу. Її розмір залежить від військового звання. Для сержантського складу це понад 23 тисячі гривень, для офіцерського складу – майже 29 тисяч гривень.

Держава гарантує повний соціальний пакет, високе грошове забезпечення, навчання в найкращих фахівців, безкоштовну медичну допомогу, можливість отримання вищої освіти за рахунок держави, компенсацію за оренду житла, вмотивовану команду.

Навчання кандидатів на військову службу за контрактом розпочинається з 10-денного курсу підготовки. Там кандидати, які не проходили військову службу, набувають базових навичок, приймають військову присягу та адаптуються до умов служби. Відповідно до посади, на яку призначили кандидата, він може бути направлений на додаткове навчання. Наприклад, якщо кандидат призначений на посаду кінолога, його скеровують до кінологічного навчального центру, де він проходить підготовку, отримує сертифікат та службову собаку, і виконує завдання за посадою.

«Щодо навчання абітурієнтів, які вступають до нашого навчального закладу, то Національна академія державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького – це єдиний профільний вищий навчальний заклад, що готує офіцерів-прикордонників. Вступна кампанія цього року завершилася успішно, і вже починаємо підготовку до наступного року. Вже з 1 вересня почнемо працювати з навчальними закладами щодо профорієнтаційної роботи та пояснювати майбутнім абітурієнтам, які є вимоги, що необхідно знати і на що звернути увагу під час складання НМТ та підготовки до вступних іспитів», – додав Сергій Степанов.

З питань набору, а також для з’ясування додаткової інформації щодо проходження військової служби звертатися до відділу комплектування за телефонами:

+38 067 292 51 19; +38 095 617 34 78; +38032 239 00 68.

Також можна звернутися за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 74.

Читайте також: За добу ЗСУ знищили понад 1000 окупантів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#державна_прикордонна_служба #вакансії #служба_в_дпсу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...