• Головна
  • У Львові в парку «Цитадель» замість ремонту розпочали будівництво: поліція порушила кримінальну справу, - ВІДЕО
15:57, 14 серпня
Надійне джерело

У Львові в парку «Цитадель» замість ремонту розпочали будівництво: поліція порушила кримінальну справу, - ВІДЕО

У Львові в парку «Цитадель» замість ремонту розпочали будівництво:  поліція порушила кримінальну справу, - ВІДЕО

На Цитаделі у Львові виявили самовільне будівництво. Замість капітального ремонту будівлю трансформують, фактично добудовуючи нові елементи.

13 серпня працівники Львівської міської ради разом з правоохоронцями обстежили об’єкт. У поліції порушили кримінальну справу, повідомляє пресслужба ЛМР.

На вул. Грабовського, 11, що на території парку «Цитадель» у Львові, мали проводити капітальний ремонт будинку. Замовником робіт є ТЗОВ «Передзвін». На паспорті об’єкта будівництва вказано, що будівлю ремонтуватимуть без зміни зовнішньої конфігурації та функціонального призначення. Проте за словами Любомира Зубача, заступника міського голови Львова з містобудування, ремонт перетворився у реконструкцію і став самовільним будівництвом.

«Це місце має дуже велику історичну цінність. Тут є велика кількість пам’яток архітектури, тому дуже обурливо, коли всупереч чинному законодавству і без необхідних дозволів здійснюються роботи. Справді в підприємців є будівля. Вони мають документи на капітальний ремонт і мали просто відремонтувати будівлю в межах існуючих об’ємів, а не щось демонтовувати, а щось добудовувати», – розповідає Любомир Зубач.

Напередодні місце будівництва оглянули фахівці управління охорони історичного середовища і звернулися до поліції. А сьогодні працівники підрозділів міста спільно з правоохоронцями обстежили об’єкт та зафіксували порушення. У поліції через вказані дії відкрили кримінальну справу, триває слідство. Окрім того, Міністерство культури України видало припис про зупинення будівельних робіт. Але його проігнорував забудовник.

«З боку Львівської міської ради будуть вжиті всі необхідні заходи, щоб це зупинити. На жаль, в країні зараз діє мораторій на перевірки будівництва, а це є проблема і абсурд. Але ми будемо рухатися по процедурі, наша інспекція буде звертатися до Києва за відповідним дозволом, а управління контролю за використанням земель проведе обстеження. За потреби юридичним департаментом будуть ініційовані судові процеси. Також приємно, що працює правоохоронна система і дуже добре, коли місто спільно з поліцією зупиняє такі дії, які є відверто незаконні», – додав Любомир Зубач.

Також Львівська міська рада звертатиметься до Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України за дозволом провести перевірку міській інспекції.

Читайте також: У Львові відремонтують тротуар на вулиці Глібова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Цитадель #незаконнебудівництво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,38
41,43
EUR
45,65
45,81
PLN
10,62
10,68
Оголошення
live comments feed...