• Головна
  • На Львівщині запустили чатбот, через який можна повідомити про корупцію
15:03, 14 серпня

На Львівщині запустили чатбот, через який можна повідомити про корупцію

На Львівщині запустили чатбот, через який можна повідомити про корупцію

Сьогодні, 14 серпня, Львівська ОВА презентувала новий інструмент у боротьбі з корупцією – чатбот «ДоброЧесна_Львівщина». Він вже доступний у месенджері Telegram. 

Чабот дає змогу кожному жителю Львівської області легко повідомляти про можливі випадки корупції, які можуть стосуватися як працівників ОВА, так і її структурних підрозділів, а також інших структур, інформує Львівська ОДА.

Основною метою запуску нового чатбота є забезпечення швидкого та об’єктивного реагування на повідомлення про ймовірні корупційні правопорушення. Львівська ОВА прагне створити сприятливі умови для громадян, які хочуть повідомити про корупцію, і зробити цей процес максимально зручним та безпечним для них.

«Цей інструмент є надзвичайно важливим для Львівської ОВА, особливо в теперішніх умовах війни, коли корупція у будь-якому її прояві є неприйнятною і підриває нашу здатність до оборони. Чатбот дозволяє кожному жителю області, який особисто зіткнувся з корупційними проявами, повідомити про них швидко і зручно. Ми пропонуємо варіанти анонімного повідомлення або авторизацію через «Дію», щоб гарантувати максимальну прозорість і безпеку. Закликаю всіх, хто особисто знає про такі випадки, користуватися цим новим інструментом. Разом ми зможемо побудувати прозору і справедливу Україну», – зазначив заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін.

Як працює чат-бот?

Щоб скористатися чатботом «ДоброЧесна_Львівщина», користувачу необхідно виконати кілька простих кроків:

  1. Знайти бота у месенджері Telegram за назвою «ДоброЧесна_Львівщина» або перейти за посиланням чи QR-кодом.
  2. Натиснути кнопку «Розпочати».
  3. Вибрати спосіб подання повідомлення: або авторизуватись через «Дію», підтверджуючи, що повідомлення подає реальна людина, або ж подати його анонімно.
  • Якщо користувач обирає авторизацію через «Дію», бот скерує його у додаток «Дія» для підтвердження даних за допомогою Дія.Підпису. Далі буде можливість залишити свої контактні дані для зворотного зв’язку. Проте це не є обов’язковим.
  • Якщо користувач обирає анонімність, він може пропустити цей крок.
Обрати особу, щодо якої є повідомлення:
  • У випадку, якщо це працівник ОВА, користувачу запропонують вибрати тип правопорушення з меню (наприклад, порушення фінансового контролю, незаконне використання інформації тощо) та описати деталі.
  • Якщо повідомлення стосується працівника іншого органу, потрібно вказати назву органу та ПІБ працівника.
Описати суть порушення Після завершення повідомлення

Повідомлення розглянуть у Львівській ОВА або автоматично передадуть до відповідних органів: Прокуратури, Національної поліції чи НАБУ. Такий підхід забезпечує максимальну прозорість та ефективність у протидії корупційним випадкам.

«Впровадження цього інструменту значно покращить діяльність як правоохоронних органів, так і Львівської обласної військової адміністрації. Особливо в час війни прояви корупції серйозно впливають на економічну ситуацію в країні, її політичну стабільність та міжнародний імідж. Ми ретельно досліджуватимемо кожне повідомлення про можливі правопорушення та надаватимемо відповідну юридичну оцінку для притягнення винних до відповідальності», – зазначив перший заступник керівника Львівської обласної прокуратури Олександр Таргоній.

Повідомити про корупцію на Львівщині можна й іншими способами, наприклад:

  • через спеціальну телефонну лінію обласної державної адміністрації: (032)2999290.
  • на електронну пошту: [email protected]
  • на Гарячу лінію області: 1684

Важливо: усі повідомлення мають бути підкріплені фактами.

Чатбот також популяризує Єдиний портал повідомлень викривачів НАЗК, надає посилання для здійснення повідомлення з використанням порталу як каналу для повідомлень.

Запуск чатбота став можливим завдяки співпраці з ТОВ VNV Solutions. Особлива вдячність команді та CEO компанії Любомиру Лужному за безоплатну реалізацію цього проєкту на умовах pro bono.

Читайте також: На Львівщині затримали чиновника Укртрансбезпеки, який брав хабарі з автопідприємства

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #чатбот #корупція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,38
41,43
EUR
45,65
45,81
PLN
10,62
10,68
Оголошення
live comments feed...