• Головна
  • Британські фермери привезли на Львівщину ювілейний 400-й позашляховик для військових
16:05, 10 серпня
Надійне джерело

Британські фермери привезли на Львівщину ювілейний 400-й позашляховик для військових

Британські фермери привезли на Львівщину ювілейний 400-й позашляховик для військових

Волонтерська група фермерів з Великої Британії вчергове приїхала до Львова, аби передатипартію позашляховиків для українських бійців на фронт. Цього разу це 38 автомобілів, які наші військові отримали в межах ініціативи фермера Марка Лерда «Пікапи для миру».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Машини розподілили між бригадами відповідно до запитів, які вони скерували у Львівську ОВА. Цього разу позашляховики їдуть до захисників з 24-ї ОМБр імені короля Данила, 5-ї окремої танкової бригади, підрозділів Національної Гвардії України, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, «Грузинського легіону», а також інших бойових підрозділів, які зараз перебувають на лінії зіткнення.

«Україна переживає зараз складні часи. Неможливо сказати, коли закінчиться ця війна. Але точно можна сказати, що шлях до нашої перемоги залежить також від підтримки цивілізованого світу. Коли Марк Лерд розпочинав цю ініціативу, йшлося про 100 пікапів для наших захисників. Сьогодні ж їх уже 400. Це все завдяки небайдужості британців, американців та усіх волонтерів, які допомогли втілити в життя. Усі ці автомобілі слугуватимуть надійною підтримкою нашим бійцям на фронті, адже вони рятують життя наших співгромадян. Щиро вдячні за активну допомогу упродовж тривалого часу!», – наголосила заступниця голови Львівської ОДА Христина Замула.

З початку повномасштабної війни для Збройних Сил України волонтери вже передали 400 машин. Окрім транспорту в межах «Пікапів для миру» наших військових забезпечили генераторами та медикаментами. Загальна сума допомоги становить 4 мільйони фунтів.

«Всі транспортні засоби, які ми отримуємо в межах акції «Пікапи для миру» не потребують додаткового технічного обслуговування, вони одразу ж готові вирушати на передові позиції. Серед переданих сьогодні позашляховиків є необхідні для пілотів БпЛА, евакуації поранених, а також підвозу бойових комплектів. Невдовзі вони вирушать на найгарячіші напрямки, зокрема Покровський, де підсилять наших воїнів», – розповів офіцер з бойової підготовки 2-ї Галицької бригади Андрій Ковч.

Благодійну ініціативу «Пікапи для миру» започаткував британський фермер Марк Лерд, який допомагає ЗСУ з 2014 року. На початку повномасштабної війни благодійника підтримали десятки аграріїв Сполученого Королівства. Спершу вони віддавали власні машини, а згодом організували збори, на які продовжують купувати та самостійно доставляти пікапи в Україну.

Читайте також: Сили оборони ліквідували ще 1160 окупантів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівщина #пікапи #військові #британські #волонтери
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,36
41,40
EUR
45,75
45,81
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...