• Головна
  • Куди поїхати зі Львова на вихідні
15:35, 9 серпня
Надійне джерело

Куди поїхати зі Львова на вихідні

Куди поїхати зі Львова на вихідні

Якщо ви хочете провести вихідні далеко від міської метушні, пропонуємо кілька чудових варіантів для короткої подорожі. 

Фортеця Тустань

Фортеця, яка немає аналогів, за способом будівництва у цілому світі, а також одне з семи чудес України – розташована на Львівщині.

В селі Урич розташований музей історії міста-фортеці Тустань. У експозиції музею представлені фрагменти дерева (гонти, драниці, тиблі, клини тощо), шкіри та скла. Є чимало фрагментів кераміки, яку датують ІХ-XVII ст., кахлів ХV-XVI ст. Унікальні експонати: дерев'яна посудина Х ст., хрестик-енколпіон, озброєння тустанських воїнів.

Куди поїхати зі Львова на вихідні, фото-1

Вхід на територію наскельної фортеці «Тустань» та до Музею історії Тустані (комплексний квиток): дорослі – 120 грн., студенти/школярі/пенсіонери – 60 грн. До водоспаду Кам'янка: загальний, пенсійний, студентський – 30 грн, школярі – 15 грн.

Розташування: село Урич, Сколівського району Львівської області.

Окрім цього в можна відвідати дерев’яну церкву 1911 року, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Бананова ферма

Всього за 10 кілометрів від Львова, у селі Липники Пустомитівського району, є бананова ферма. Проте тут ростуть не тільки банани, а й кавові дерева, кумквати, інжир, цитрусові та навіть папая. Вхід на бананову ферму складає 150 грн. для дорослих і 100 грн. для дітей. У ціну квитка включена дегустація крафтових лікерів для дорослих. Детальніше про бананову ферму читайте тут.

Ферма равликів Tante Snails

Ферма Tante snails розташована у с. Яблунівка і працює щодня, крім понеділка, з 12:00 до 20:00. Вхід безкоштовний. На фермі вирощують виноградних равликів породи Helix Аspersa Muller. Також відвідувачі можуть придбати і скуштувати равликів.

Куди поїхати зі Львова на вихідні, фото-2

Сироварня «Гарбузовий рай»

Сироварня «Гарбузовий рай» розташована у с. Мильчиці на вул. Шкільна, 21. На базі проводять майстер-класи для професійних сироварів та початківців. Також бажаючі можуть виготовити свій сир власноруч.

Куди поїхати зі Львова на вихідні, фото-3

Зокрема, для відвідувачів проводять екскурсію виробництвом, розказують як дозріває сир і що таке афінаж і показують визрівальну кімнату. Для гостей проводять дегустацію сирів власного виробництва Тривалість – до 60 хвилин. Вартість: дорослі – 150 грн, діти до 5 років – безкоштовно. Лише за попереднім записом.

Свірський замок

Свірзький замок на Львівщині відкрив туристичний сезон. Вартість квитків включно з екскурсією – 150 грн, пільговий – 80 грн, військові – безкоштовно. Відвідати замок можна у вихідні з 10:00 до 17:00у супроводі гіда.

Розташування: с. Свірж, що за 40 кілометрів від Львова.

Як доїхати: з автостанції №5, що на вулиці Зеленій, можна доїхати маршрутним таксі в напрямку Перемишлян. Або ж автотранспортом по трасі Н09 Львів – Івано-Франківськ через Бібрку до Свіржа, траса приведе прямо до ставу біля замку.

Читайте також: Погода у Львові на вихідні: прогноз

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#куди_поїхати_на_вихідні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...