• Головна
  • ОСББ Львова можуть отримати до 70% гранту на утеплення фасаду та даху
15:50, 5 серпня
Надійне джерело

ОСББ Львова можуть отримати до 70% гранту на утеплення фасаду та даху

ОСББ Львова можуть отримати до 70% гранту на утеплення фасаду та даху

Фонд енергоефективності відновив прийом заявок за спрощеною процедурою по пакету «Б» Програми «Енергодім». Відтак ОСББ можуть отримати до 70% гранту від цього фонду на утеплення фасаду та даху. А це дасть змогу обєднанню співвласників економити до 50% енергії. Тож міський відділ супроводу ОСББ департаменту житлового господарства та інфраструктури закликає охочих ставати учасниками програм Фонду енергоефективності.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Відповідно до вимог, які нещодавно спростили, учасники пакету “Б” Програми «Енергодім» мають забезпечити виконання чотирьох заходів з метою покращення енергоефективності свого будинку (будинків): два обов’язкових і два на вибір. Серед обов'язкових заходів ОСББ може вибрати один або реалізувати обидва, зокрема, це утеплення стін та утеплення дахів. Серед необов'язкових - учасники можуть замінити віконні та балконні блоки у місцях загального користування і замінити зовнішні двері, або облаштувати тамбур зовнішнього входу.

«Утім, є важлива умова! Учасниками пакету «Б» Програми можуть стати лише ті ОСББ, які вже реалізували обов’язкові заходи пакету “А”, зокрема, мають встановлений ІТП та тепловий лічильник (за винятком тих будинків, де відсутнє центральне опалення, тому ці заходи фізично неможливі і це підтверджено енергоаудитором).

Крім того, ОСББ можуть отримати аванс гранту на будівельні роботи у розмірі 30% від вартості будівельних робіт, але не більше ніж 4,2 млн грн. Загальний розмір гранту для одного будинку становитиме 70% від вартості проєкту, але не більше 10 млн грн.

Термін реалізації проєктів становитиме 9 місяців з можливістю продовження ще на півроку - до 30.06.2025 р», - розтлумачують у відділу супроводу ОСББ.

Варто додати, що за спрощеним варіантом пакету «Б» ОСББ можуть розраховувати на часткову компенсацію витрат за розробку проєктної документації та її експертизу, технічний та авторський нагляди, професійний супровід проєкту тощо.

Більш детально про зміни — за посиланням: https://eefund.org.ua/novyny/programa-energodim-fond-energoefektyvnosti-rozpochynaye-pryjom-zayavok-za-sproshhenym-variantom-paketu-b/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3fvnGV3og5z5HzdJZxjdzL6Vh3SCxhfatAuAh0555SMAh_XjNIGs3Fci4_aem_hlb1VA7y99XQqLswxskOLg .

Детальніше про усі Програми з енергоефективності можна прочитати за посиланням: https://city-adm.lviv.ua/portal/osbb/programi-z-energozberezhennya-yakimi-mozhna-skoristatisya?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3KaKjgZTHxgnUTiZHqzxOFMSTVXvW-RHp9gO6GNu-zvO9oXCrgVYNou98_aem_Pj4DmZcPvjTcWG_2DWcEGA .

Читайте також: Де львів'яни можуть здати великогабаритні відходи

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #осбб #утеплення #будинків #програма
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,36
41,38
EUR
45,79
45,83
PLN
10,67
10,69
Оголошення
live comments feed...