• Головна
  • Ілля Ковтун став срібним призером Олімпіади-2024 у вправах на паралельних брусах
13:53, 5 серпня
Надійне джерело

Ілля Ковтун став срібним призером Олімпіади-2024 у вправах на паралельних брусах

Ілля Ковтун став срібним призером Олімпіади-2024 у вправах на паралельних брусах

Українські гімнасти Ілля Ковтун та Олег Верняєв виступили в останньому фіналі Олімпійських ігор — вправах на паралельних брусах. Ковтуну вдалося здобути "срібло" за результатами змагань.

Про це повідомляє Суспільне.

Для Ковтуна та Верняєва це був третій особистий фінал на Олімпіаді-2024. При цьому, якщо Верняєв посів восьме місце в особистому багатоборстві та став п'ятим у вправах на коні, то Ковтун двічі фінішував четвертим: і у багатоборстві, і у вільних вправах.

Фінал на паралельних брусах став третім, на якому два українці були у боротьбі за медалі. Крім особистого багатоборства, два гімнасти від України також змагалися в опорному стрибку: Назар Чепурний став шостим, а Ігор Радівілов — восьмим.

У фіналі Ковтун та Верняєв боролися за медалі проти срібного призера Олімпіади-2024 у багатоборствах Чжана Бохена, а також медалістів попередньої Олімпіади у вправах на паралельних брусах: Цзоу Цзиньюаня, Лукаса Даузера та Ферхата Арікана.

Як минув фінал за участі українців?

Ковтун відкривав фінал на паралельних брусах, підвищивши складність до 7.0 балів. За виконання український гімнаст отримав оцінку 8.5 бала, отримавши у підсумку 15.500 бала.

Після виступів чотирьох гімнастів Ковтун очолював список гімнастів. Олег Верняєв, який розпочинав другу групу, не втримався на брусах та втратив шанси на медаль.

Випередити Ковтуна вдалося лише китайцеві Цзиньюаню — він виконав програму складністю 6.9 з виконанням 9.3 бала, за що отримав 16.200, як і у кваліфікації.

Ковтун втримався на другій позиції. Топ-3 замкнув японець Шінносуке Ока, який останнім завершив змагання.

Це перша медаль Іллі Ковтуна на Олімпійських іграх. У Токіо-2020 він завершив змагання без нагород. І це 13-та медаль для України на Олімпійських іграх у спортивній гімнастиці та перша за вісім років. І сьома медаль України на Олімпійських іграх-2024 (2+2+3).

Читайте також: Львівський стрілець посів п’яте місце на Олімпійських іграх

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#україна #алімпіада #срібло #ковтун #гімнастика
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,36
41,38
EUR
45,79
45,83
PLN
10,67
10,69
Оголошення
live comments feed...