• Головна
  • У Львові на Стрийській зробили доступну зупинку - ФОТО
13:20, 5 серпня
Надійне джерело

У Львові на Стрийській зробили доступну зупинку - ФОТО

У Львові на Стрийській зробили доступну зупинку - ФОТО

Зупинку громадського транспорту на вул. Стрийська-Героїв Майдану переоблаштували з урахуванням вимог доступності для маломобільних людей. Роботи виконало ЛКП «ШРП Галицького району» на замовлення Франківської районної адміністрації. Аналогічні роботи зараз тривають на зупинці «площа Липнева» на вул. Героїв УПА.

Про це повідомляє пресслужба Львівської мерії.

«На сьогодні у нашому районі приблизно до 20% зупинок громадського транспорту є інклюзивними. Це зупинки на тих вулицях, де відносно недавно проводили капітальні ремонти. Зокрема інклюзивні зупинки є на вул. С. Бандери, вул. Котляревського, вул. Русових та ін. У рамках проєкту «Розумний район» інклюзивну зупинку облаштували на вул. Володимира Великого.

Однак ще частина зупинок таки потребує переоблаштування з урахуванням норм доступності. Відтак поетапно будемо проводити ці роботи. У липні елементи доступності облаштували на зупинці на вул. Стрийська-Героїв Майдану. Тут територію біля зупинки замостили плиткою ФЕМ, постелили тактильну плитку – попереджуючу і направляючу, а також підняли бордюр на 20 см. А зараз розпочали аналогічні роботи з облаштування доступності на зупинці «площа Липнева» на вул. Героїв УПА. Наразі для робіт беремо ті зупинки, які потребують менше затрат для переоблаштування», – пояснив Микола Гук, начальник відділу комунального господарства Франківської районної адміністрації.

Нагадаємо, зараз також тривають роботи з облаштування елементів доступності на двох зупинках громадського транспорту у Галицькому районі - на пл. Соборній і пр. Чорновола, 39-41.

За інформацією районних адміністрацій, з початку року доступними зробили зупинки громадського транспорту на вул. Зеленій біля АС-5, на вул. Чукаріна, 10, на вул. Медової Печери 45 та 67, на вул. Стрийській біля Національної академії сухопутних військ, на вул. Виговського, 32, на вул. Шевченка, 113, на вул. Брюховицькій (Рясне-1), на вул. Шевченка - Ковча та на вул. Незалежності України у Брюховичах. Станом на зараз роботи з облаштування безбар’єрного простору тривають на ще 5 транспортних зупинках міста.

Загалом на сьогодні доступними або частково доступними для маломобільних груп населення є майже 75% зупинок.

У Львові на Стрийській зробили доступну зупинку - ФОТО, фото-1

Читайте також: У Львові на маршрут виїхав перший трамвай з Берліну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #стрийська #зупинка #доступна #бордюр #плитка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,36
41,38
EUR
45,79
45,83
PLN
10,67
10,69
Оголошення
live comments feed...