• Головна
  • За пів року львівські лікарі пересадили понад 80 донорських органів
13:00, 4 серпня
Надійне джерело

За пів року львівські лікарі пересадили понад 80 донорських органів

За пів року львівські лікарі пересадили понад 80 донорських органів

Від початку 2024 року хірурги Центру трансплантології Першого медобʼєднання Львова пересадили 81 орган від родинних та посмертних донорів, давши пацієнтам шанс на повноцінне життя.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Команда наших трансплантологів робить усе можливе, аби допомогти кожному отримати другий шанс на життя. За шість місяців цього року наші фахівці провели трансплантації 60 нирок, 8 печінок та 13 сердець. Наша мета – допомогти кожному, хто потребує рятівного донорського органу. І ми щиро співчуваємо і, водночас, безмежно дякуємо усім рідним і близьким тих донорів з констатованою смертю мозку, які віддають органи тим, кому потрібна трансплантація. Усі донори – наші вічні Герої», – зазначають у Центрі трансплантології Першого медобʼєднання Львова.

Також медики нагадують, що підписати прижиттєву згоду на посмертне донорство можуть усі повнолітні та дієздатні люди, звернувшись до трансплант-координаторів Центру трансплантології в будь-якій точці України. Для цього з собою необхідно мати документ, який посвідчує особу.

Нагадаємо, лише за три роки у Львові провели понад 380 трансплантацій органів. Це серця, печінки та нирки, а також легені. А торік тут вперше в Україні пересадили комплекс пішлункова залоза та нирки, а також провели першу в Україні пересадку комплексу серце-легені та успішну спліт-трансплантацію печінки.

Записатись на консультацію до фахівців Центру трансплантології Львова можна за номером телефону +380 (68) 513 37 10, або ж звернутись до лікарні святого Пантелеймона у Львові (вул. Миколайчука, 9).

До слова, оновлений Центр трансплантології Першого медобʼєднання Львова запрацював у 2021 році. Тут є реанімаційні та стаціонарні ліжка, а також ізольовані операційні з новітнім обладнанням.

Читайте також: У Львові для дітей із ранами та рубцями проведуть безкоштовні консультації: реєстрація

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #хірурги #трансплантації #органи #донори.
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,34
41,37
EUR
45,75
45,81
PLN
10,67
10,68
Оголошення
live comments feed...