• Головна
  • На Львівщині створюватимуть нові гнізда для червонокнижних птахів
10:07, 3 серпня
Надійне джерело

На Львівщині створюватимуть нові гнізда для червонокнижних птахів

На Львівщині створюватимуть нові гнізда для червонокнижних птахів

На території Львівської області діє природоохоронний проєкт «Сприяння збереженню гніздової популяції сипухи в Україні» за фінансової підтримки Союзу охорони природи та біорізноманіття Німеччини (NABU).

Про це повідомили у Львівській ОВА.

В Україні сипуха занесена до Червоної книги України (2009) і зустрічається зараз у Закарпатській та на півдні України – Одеській, Миколаївській і Запорізькій областях. Та ще століття назад ареал гніздування сови був набагато ширшим і включав західні та центральні області нашої держави.

Метою згаданого проєкту на території Львівської області є приваблення сипухи на гніздування з прилеглих до України територій Польщі. Кількість польської популяції оцінюється у 2500 гніздуючих пар (2020 р.). У прилеглому до України Люблінському воєводстві гніздиться 150-200 пар. Молоді сипухи з Польщі ймовірно щороку залітають на прилеглу територію нашою країни, але не залишаються через відсутність сприятливих місць гніздування.

«Сова-сипуха є червонокнижним видом зі статусом зникаючий, тобто це вид, який перебуває під загрозою зникнення у природних умовах і збереження якого є малоймовірним, якщо не усувати фактори, що негативно впливають на стан популяцій. З огляду на це, маємо великі сподівання, що впровадження заходів в межах проєкту, зокрема встановлення штучних гніздових скриньок на відібраних локаціях, сприятиме відновленню її популяції. Департамент долучиться до проєкту та сподівається на співпрацю і розуміння з боку територіальних громад», - зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

У межах реалізації проєкту заплановані виїзди експертів-орнітологів у Яворівський, Львівський і Червоноградський райони вздовж кордону з Польщею для відбору потенційно привабливих місць для гніздування сипухи.

Читайте також: У Львові з'явиться перший “смарт-коридор”: що це означає

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#нові_гнізда #червонокнижні_птахи_львівщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...