14:35, 2 серпня
Надійне джерело

Погода у Львові на десять днів

Погода у Львові на десять днів

 У найближчу декаду серпня у місті Лева буде тепла, але не спекотна погода.

Так, за прогнозом порталу «Синоптик», у суботу, 3 серпня, хмарна погода протримається у Львові увесь день. З ранку і до пізнього вечора йтиме сильний дощ.

Температура з +17 вночі, підніметься до +21 вдень.

За повір'ям у цей день, літо має закінчитися після обіду. Наші пращури примітили: яке третє число серпня, такий і жовтень. А якщо цей день буде вітряним, то зима буде достатньо холодною.

У неділю, 4 серпня, до самого вечора у Львові буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Нічний дощ припиниться ще до ранку. Вдень розпочнеться знову, щоправда з меншою інтенсивністю, та повинен закінчитися до приходу вечора.

Температура з +14 вночі, підніметься до +23 вдень.

Люди з давніх-давен остерігаються у цей день робити польові роботи: градом поб'є, грозою вб'є, тому що цей день вважається й часто буває громовим. Наші пращури помітили: якщо у цей день грім гримить безперервно, то буде град.

У понеділок, 5 серпня, з ранку до самого вечора у Львові небо буде вкрите хмарами. З середини дня і до його кінця йтиме дощ.

Температура з +16 вночі, підніметься до +20 вдень.

Наші пращури помітили, що серпневі роси – до чудової погоди. Туман зранку – буде багато грибів, а якщо випав увечері – встановиться гарна погода.

У вівторок, 6 серпня, ранок та день у Львові будуть хмарними, а вечір обіцяє ясну погоду. Удень, можливо, пройде дрібний дощ, але він закінчиться ще до приходу вечора.

Температура з +13 вночі, підніметься до +20 вдень.

6 серпня відзначається свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. У давнину помітили, що зі Спасу "погода преображається". Погода цього дня вказувала на майбутню осінь: "Який день на другий Спас, така і Покрова".

У середу, 7 серпня, чисте небо у другій половині дня зникне за хмарами, але ввечері погода знову проясниться. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

Температура з +14 вночі, підніметься до +25 вдень.

У минулі часи помітили: яка погода до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така зима після грудня. Спостерігали у цей день за лелеками: якщо лелеки почнуть готуватись до відльоту, то зима настане рано і буде морозною, а весна – теплою.

У четвер, 8 серпня, вранці небо у Львові буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

Температура з +16 вночі, підніметься до +23 вдень.

У наших пращурів це був час збору трав у лікарських цілях. У минулі часи помітили: золотавий колір зорі й фіолетове забарвлення горизонту – до хорошої погоди.

У пʼятницю, 9 серпня, хмарна погода протримається у Львові весь ранок та день, а ввечері небо проясниться. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

Температура з +18 вночі, підніметься до +23 вдень.

У цей час розпочинається ранній листопад у берези; ходять за лікувальними травами й корінням. Наші пращури помітили: якщо птахи перестають співати, незабаром буде негода.

У суботу, 10 серпня, у Львові ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. Без опадів.

Температура з +14 вночі, підніметься до +23 вдень.

У цей час викопують цибульки тюльпанів. У давнину помітили, що сильне мерехтіння зірок на сході сонця передвіщає дощ через два-три дні.

У неділю, 11 серпня, у Львові очікується ясна погода, у другій половині дня небо затягнеться хмарами, щоб ввечері знову очиститися. Без опадів.

Температура з +18 вночі, підніметься до +24 вдень.

Слідкували у минулі часи за вівсом: якщо спілий овес вдруге зазеленіє – осінь буде непогожою. У давнину існувало таке поняття як "мороки" – це похмурий туманний час, який був характерний для цього дня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #погода #10днів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,38
EUR
45,76
45,81
PLN
10,66
10,68
Оголошення
live comments feed...