• Головна
  • У Львові зростає кількість хворих на коронавірус
09:33, 2 серпня
Надійне джерело

У Львові зростає кількість хворих на коронавірус

У Львові зростає кількість хворих на коронавірус

У Львові зростає кількість хворих з підтвердженим СOVID-19. Протягом липня до лікарні святого Пантелеймона госпіталізували 20 інфікованих людей. Тоді як у червні поступив лише 1 пацієнт.

Така кількість госпіталізацій, за даними медиків, більш звична для осінньо-зимового періоду, проте говорити про спалах епідемії коронавірусу наразі зарано. Про це повідомила завідувачка Центру терапії лікарні святого Пантелеймона Галина Димид, пише Суспільне.

Найчастіше у пацієнтів, у яких діагностують коронавірус, спостерігають такі симптоми:

"Пацієнти відмічають підвищення температури тіла, при тому що гарячка триває більше ніж три дні і важко збивається. Інколи це субфебрильні гарячки, інколи це гарячка більш ніж 38 градусів. Це кашель сухий, може бути досить таки помірний, буває, що частіший. Завжди виражена втома, загальна слабкість, відчуття сонливості. Все рідше трапляється втрата нюху і смаку, хоча періодично пацієнти відмічають ці скарги", — каже Галина Димид.

Найважчий перебіг захворювання — у пацієнтів старшого віку. Особливо у тих, які мають супутні хронічні недуги, такі як цукровий діабет та захворювання дихальної системи, зокрема – астму.

Щоб вберегтись від інфікування коронавірусом, терапевтка рекомендує уникати скупчення людей, регулярно мити руки та користуватись антисептиками, а головне — вакцинуватися раз на рік.

Тих, хто все ж захворів на Covid-19, медикиня закликає самоізолюватись, обов’язково повідомити свого сімейного лікаря, тримати з ним зв’язок та виконувати всі рекомендації. А при погіршенні самопочуття: появі важкості в грудях, задишці, високій температурі, що не збивається – необхідно невідкладно звернутися за швидкою медичною допомогою.

Читайте також: 54 львівські школярі, які найкраще склали НМТ, отримали грошові премії від міста

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус_на_львівщині #грип_на_львівщині #сезонні_захворювання_на_львівщині #грип #застуда
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,30
41,35
EUR
45,80
45,90
PLN
10,67
10,69
Оголошення
live comments feed...