• Головна
  • У Львові на вулиці Зеленій реалізують перший “смарт-коридор” у місті
17:28, 1 серпня
Надійне джерело

У Львові на вулиці Зеленій реалізують перший “смарт-коридор” у місті

У Львові на вулиці Зеленій реалізують перший “смарт-коридор” у місті

На вул. Зеленій, на ділянці від площі Петрушевича до вул. Івасюка, реалізують інноваційний режим світлофорного регулювання “смарт-коридор”.

Наразі розпочали перший етап впровадження цього масштабного проєкту, повідомляє пресслужба ЛМР.

“У квітні цього року ми запустили перше в Україні "смарт-перехрестя" на вул. Пасічній – Пирогівка у Львові. А зараз працюємо над впровадженням першого "смарт-коридору" на вул. Зеленій. У результаті реалізації цього проєкту вдасться швидше пропускати транспортний потік з центральної частини міста, яка значно перенасичена автомобілями, оперативніше реагувати на зміни у дорожньому русі, зменшити черги та затримки транспорту. А це в свою чергу позитивно вплине на стан повітря завдяки зменшенню шкідливих викидів в атмосферу“, – пояснює директор ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк.

Для реалізації проєкту “смарт-коридору” хоча б одне з перехресть повинно працювати в режимі “смарт”. Тому «смарт-коридор” на вул. Зеленій буде запущено на трьох світлофорних об’єктах - на перехрестях з пл. Петрушевича, вул. Дороша та вул. Івасюка. А далі інтелектуальна система у дорожньому контролері, шляхом аналізу дорожнього руху з транспортних детекторів буде визначати оптимальну тривалість роботи циклу для всіх світлофорних об’єктів, які входять у проєкт «смарт-коридору». А це дасть можливість оптимізувати світлофорний цикл і зменшити до мінімуму неефективне використання зеленого сигналу світлофора вздовж коридору.

«Для реалізації цього проєкту вже замінили старі дорожні контролери, у яких закінчився термін експлуатації, на цих трьох світлофорних об’єктах та проведено фіксовану координацію між світлофорними об’єктами вул. Зелена – пл. Петрушевича та вул. Зелена – вул. Дороша.

Тепер наші інженери проводять транспортні мікроскопічні моделювання, де обирається оптимальна організація дорожнього руху і параметри налаштування режимів “смарт-перехрестя” та “смарт-коридору”, які дозволять максимально швидко та безпечно забезпечити виїзд транспорту з центральної частини міста”, – пояснили у відділі транспортного планування, моделювання та організації дорожнього руху ЛКП "Львівавтодор".

За інформацією підприємства, для реалізації проєкту ще необхідно провести монтаж і налаштування транспортних детекторів та кнопок виклику пішохідної фази, завершити мікроскопічні моделювання та коригування параметрів роботи та програмування дорожніх контролерів.

Читайте також: У Львові та області перейменували ще понад 120 вулиць і площ: перелік



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #смарт-коридор
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,30
41,40
EUR
45,80
45,90
PLN
10,67
10,69
Оголошення
live comments feed...