• Головна
  • У Львові в центрі UNBROKEN 41-річному захиснику встановили протези ніг із електронними колінами, - ФОТО
13:51, 1 серпня

У Львові в центрі UNBROKEN 41-річному захиснику встановили протези ніг із електронними колінами, - ФОТО

У Львові в центрі UNBROKEN 41-річному захиснику встановили протези ніг із електронними колінами, - ФОТО

41-річний захисник Іван Голик втратив обидві ноги, коли ворожий танковий снаряд влучив прямо у бліндаж. Нині, за 5 місяців після поранення і ампутації, воїн зробив свої перші кроки на залізних кінцівках.

У реабілітаційному центрі UNBROKEN він отримав протези з електронними колінами, повідомляє пресслужба ЛМР.

Іван Голик родом з Трускавця. Новина про велику війну заскочила чоловіка за кордоном, де він працював будівельником. І вже наступного дня після повномасштабного вторгнення Іван був вдома і стояв у черзі до військкомату. Але одразу до ЗСУ його не взяли. Лише за три місяці чоловік таки зміг доєднатися до війська та поповнив лави 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади.

Іван служив на Запоріжжі та Донеччині. З огляду на рід військ, він не міг розголошувати, які саме завдання виконував на фронті.

Важкого поранення боєць зазнав цьгоріч в лютому. Іван перечікував у бліндажі масований ворожий обстріл. Аж раптом поруч прилетів та розірвався танковий снаряд.

«Ноги мені відірвало відразу – разом з берцями», – каже захисник.

Без стоп та з купою уламків у ногах Іван наклав собі турнікети вище колін. Увесь час до евакуації – а це 9 годин, захисник залишався при тямі. Свідомість втратив уже в медеваку, а отямився аж в Дніпрі.

Аби врятувати життя важкопораненого бійця, в якого вже почали відмовляти нирки, лікарям довелося ампутувати йому кінцівки на рівні стегон. Після тривалого лікування у Дніпрі та Києві, на реабілітацію та протезування Івана скерували до Львова – у центр UNBROKEN.  

З фізичними терапевтами центр UNBROKEN пацієнт займається вже 4 місяці. Спершу вони готували захисника до протезування, а тепер допомагають йому опанувати ходьбу на штучних кінцівках. Протези Івана мають електронні колінні вузли, які дозволяють максимально відтворити природні рухи.

У Львові в центрі UNBROKEN 41-річному захиснику встановили протези ніг із електронними колінами, - ФОТО , фото-1

Встановити захисникові такі сучасні технологічні протези вдалося завдяки пожертвам українців на збір благодійної платформи dobro.ua – «Протези для Незламних». 

Нагадаємо, що Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, площею 1000 квадратів, відкрили 10 травня 2024 року на базі центру UNBROKEN за підтримки уряду Німеччини. Тут в рік зможуть виготовляти 1200 протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Читайте також: Дітей 6-10 років запрошують на благодійний забіг у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #UNBROKEN #протези #захисник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,30
41,40
EUR
45,80
45,90
PLN
10,67
10,69
Оголошення
live comments feed...