• Головна
  • "Збройні Сили найбільше потребують бойових спеціалістів": як працює рекрутинговий центр у Львові
17:09, 29 липня
Надійне джерело

"Збройні Сили найбільше потребують бойових спеціалістів": як працює рекрутинговий центр у Львові

"Збройні Сили найбільше потребують бойових спеціалістів": як працює рекрутинговий центр у Львові

12 лютого у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу української армії. В ньому можна дізнатися актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати професію у війську.

Центр працює на вулиці Костя Левицького, 67. Це пілотний проєкт Міністерства оборони і Львівської мерії. Важливо, що центр не має відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручають повісток, а лише надають консультації. Журналістка 032. ua поспілкувалась із рекрутеркою Центру Галиною Піскорською, яка розповіла докладніше про роботу центру.

Центр рекрутингу працює у Львові вже майже півроку. Скільки осіб вже звернулося?

За цей період нашої роботи до нас звернулося близько 2200 осіб. З них приблизно 400 зараз активно взаємодіють з нами, оскільки залишили свої дані. Погодилося залишити дані близько 800 осіб, але під час подальшої комунікації деякі з них відмовилися від співпраці.

Загалом на даний момент близько 400 осіб перебувають у процесі активної роботи з нами.

А скількох залучили вже до служби?

На сьогодні вже понад 100 людей, залучених до ЗСУ. З них 71 особа вже призначена на посади відповідно до отриманих рекомендаційних листів, а 43 особи перебувають у навчальних центрах і найближчим часом завершать навчання і перейдуть на службу.

"Збройні Сили найбільше потребують бойових спеціалістів": як працює рекрутинговий центр у Львові, фото-1

Як зараз часто звертаються військовозобов’язані?

Звернення до нас надходять різними способами. Люди телефонують, пишуть на електронну пошту, а також залишають заявки через сайти, такі як Work.ua і Rоbota.ua. Звернення бувають в різних формах.

Щодо потоку живих відвідувачів, то в останній час він трохи зменшився, що, ймовірно, пов'язано з літнім періодом. Проте кількість телефонних дзвінків, електронних листів та заявок через вакансії залишається достатньою. Ми активно працюємо над залученням людей до Збройних Сил України і продовжуємо приймати нові заявки.

"Збройні Сили найбільше потребують бойових спеціалістів": як працює рекрутинговий центр у Львові, фото-2

А чи не збільшилась кількість звернень після того, як завершився двомісячний термін оновлення даних?

Я б навіть сказала, що після завершення терміну кількість звернень знизилась. Але не готова ставити конкретні причини щодо причин цього зниження.

Скільки бригад надало для рекрутингового центру список вакансій. З якими співпрацюєте?

Конкретну цифру я не можу назвати, але їх дуже багато. Ми співпрацюємо з близько 100 бригадами. У нас є регіональна CRM-система, де зберігається інформація про практично всі військові частини, хоча не всі з них активно контактували з нами. Якщо говорити про безпосередній контакт, ті частини, з якими ми налагодили співпрацю, а саме представники, які приходили до нас або з якими ми телефонували, — це близько сотня. А в загальному, вибір військових частин дуже широкий. Це частини не лише з західного регіону, а також з Одеси, Харкова та інших частин України.

Які зараз актуальні вакансії? Кого потребують найбільше?

Збройні Сили наразі найбільше потребують бойових спеціалістів. В умовах війни найбільш затребувані посади — це стрільці, гранатометники, кулеметники. Особливо важливі медики, оскільки є постійні поранення та проблеми зі здоров’ям, і потреба в медичному персоналі дуже велика.

Окремий напрямок, який нині надзвичайно актуальний — це оператори БПЛА (безпілотних літальних апаратів). Близько половини з найнятих нами людей займаються саме цією спеціалізацією. Це можуть бути оператори БПЛА, командири відділень БПЛА, а також майстри, які займаються ремонтом, експлуатацією, налаштуванням і перепрошивкою цих пристроїв.

Як довго опрацьовують заявку кандидатів?

Вибір спеціальності людиною є індивідуальним і залежить від кількох факторів. Перш за все, важливо враховувати вихідні умови кожної особи, що вплине на швидкість проходження процесу. Також це залежить від того, в яку військову частину потрапляє людина.

Процес може тривати від кількох тижнів до півроку. Наприклад, первинна підготовка офіцерів запасу може займати до трьох місяців. Окрім того, на тривалість впливають такі фактори, як збір документів і проходження військово-лікарської комісії.

Важливо розуміти, що це не питання одного дня. Час, необхідний для проходження всіх етапів, варіюється залежно від об'єктивних факторів та індивідуальних особливостей кожної особи. Тому не можна застосовувати єдиний підхід до всіх кандидатів.

"Збройні Сили найбільше потребують бойових спеціалістів": як працює рекрутинговий центр у Львові, фото-3

Назвіть алгоритм дій для бажаючих долучитись до війська через центр рекрутингу у Львові.

Якщо говорити про звернення до нашого рекрутингового центру, то нам не потрібні жодні документи для первинного контакту. Ми надаємо консультацію на основі наявної інформації.

Однак, якщо людина вирішує продовжити процес і вступити до військової частини або оформлюватися в ТЦК, їй знадобляться певні документи. Для пересування по військових частинах і оформлення необхідно мати військово-обліковий документ, а також документ, що підтверджує особу, наприклад, паспорт чи водійські права.

Алгоритм дій:

Звернення: Людина телефонує або приходить особисто.

Збір первинних даних: Ми запитуємо основну інформацію для того, щоб зрозуміти, як далі працювати і що порекомендувати.

Аналіз інформації: для нас важливі такі дані:

  • Рік народження

  • Стан здоров’я

  • Наявність або відсутність військової служби

  • Військове звання

  • Вміння та навички

  • Побажання щодо майбутньої служби

Підбір відповідної вакансії залежить від досвіду людини, наявних навичок і її інтересів.

Загалом після вибору бажаної посади людина має співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку (1 місяць) та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби.

Дізнатись більше про рекрутинговий центр української армії у Львові можна за телефонами: 0673001563; (032) 254 62 81; (032) 254 62 80.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#центр_рекрутингу #рекрутинг_львів #новини_львова #вакансії_в_зсу
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,52
EUR
46,32
46,38
PLN
10,85
10,88
Оголошення
live comments feed...