• Головна
  • Львівська опера скоро повертається з канікул
19:15, 26 липня
Надійне джерело

Львівська опера скоро повертається з канікул

Львівська опера скоро повертається з канікул

Вже за два тижні львівська опера виходить з канікул. Що нас чекає в новому сезоні?

ТІНІ ЗАБУТИХ ПРЕДКІВ

Львівська опера скоро повертається з канікул, фото-1

9 серпня

Історія про кохання земне та небесне за легендарною повістю Михайла Коцюбинського.

Львівська національна опера презентує світову прем’єру балету “Тіні забутих предків” на музику Івана Небесного та лібрето Василя Вовкуна!

Поетична оповідь на межі реальності та легенди, дійсності та фантазії постане перед глядачем у модерновій візії міжнародної команди постановників.

Відома історія кохання Івана та Марічки з двох ворогуючих родів втілиться у неокласичній хореографії відомого українського балетмейстера Артема Шошина. Видовищна сценографія литовського митця Арвідаса Буйнаускаса переносить героїв у сучасний постмодерністський світ та є філософським переосмисленням місця людини серед природи. Художні образи персонажів балету довершать костюми Наталії Міщенко, що пересотворюють гуцульське вбрання від автентики до модерних зразків. Колоритна музика Івана Небесного, що увібрала силу гуцульської автентики, прозвучить у виконанні оркестру Львівської опери під орудою диригента Юрія Бервецького. 

ЕСМЕРАЛЬДА

Львівська опера скоро повертається з канікул, фото-2

16 серпня

Лібрето Семена Дречина та Євгена Лисика за романом Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері»

Витончена балетна історія про незламну силу кохання!

Відомий сюжет про прекрасну Есмеральду та горбаня Квазімодо Віктора Гюго втілений у балеті «Есмеральда» на музику Цезаря Пуньї.

Драматичний сюжет твору – палке кохання й пристрасть, жертовність та ревність в образах головних героїв – втілюються артистами балету Львівської національної опери з надзвичайною емоційністю. Не менш захопливими та видовищними є колоритні масові сцені з яскравими костюмами.

Вражають грандіозні декорації, зокрема зображення монументального собору, що наче возвеличується над розгортанням життєвої драми головних героїв.

ДОН ЖУАН

Львівська опера скоро повертається з канікул, фото-3

17 серпня

Лібрето Лоренцо да Понте

Понад два століття опера «Дон Жуан» залишається однією із найпопулярніших творінь В. А. Моцарта. Насолодіться відомими аріями та вражаючою музикою славетного Моцарта у концертному виконанні цього твору.

Опера виконується італійською мовою з українськими субтитрами

НАТАЛКА ПОЛТАВКА

Львівська опера скоро повертається з канікул, фото-4

18 серпня

Легендарна історія про кохання і вірність за п'єсою Івана Котляревського, з якої починався український театр на початку ХІХ століття – опера “Наталка Полтавка” Миколи Лисенка.

Романтичний сюжет про закоханих Наталку та Петра, які попри все виборюють своє щастя бути разом. Кумедні та чуттєві ситуації, щирі емоції, автентичні костюми та відомі народні мелодії в обробці композитора М. Лисенка. Улюблена вистава поколінь українців у виконанні солістів, хору та оркестру Львівської опери подарує такі цінні миті естетичної насолоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #опера #сезон #вистави
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...