• Головна
  • На Львівщині погасили поштові марки, присвячені цивільним та військовим медикам
16:10, 26 липня
Надійне джерело

На Львівщині погасили поштові марки, присвячені цивільним та військовим медикам

На Львівщині погасили поштові марки, присвячені цивільним та військовим медикам

Сьогодні, 26 липня, напередодні Дня медика, Укрпошта випустила благодійні поштові марки «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», які об’єднані в один марковий аркуш під назвою «Героїчні професії. Янголи війни».

Про це повідомив департамент охорони здорпов’я Львівської ОВА.

Марки зображають, як на передовій та в гарячих точках українські лікарі виконують свою місію. Кошти від їх продажу направлять на допомогу лікарням, розташованим на прифронтових територіях.

Художник поштових марок, конверта «Перший день» та карток — Олександр Охапкін.

Тираж маркового аркуша – 100 000 примірників. Тираж конверта «Перший день» — 35 000 екземплярів, карток – 35 000 екземплярів. Придбати поштовий випуск можна у відділеннях поштового зв’язку, а також у Поштовому маркеті.

У всіх обласних центрах одночасно провели урочисте спецпогашення марки. У погашенні марки у Львові взяли участь директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська, директор Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько та директор з розвитку мережі Львівського регіону АТ «Укрпошта» Андрій Данилів.

Наталія Літвінська подякувала за активну громадянську позицію щодо залучення коштів на відбудову шпиталів.

«Сьогодні ми урочисто погашаємо марки випуску «Янголи війни», присвячену цивільним та бойовим медикам. Ця марка є символом нашої глибокої вдячності всім медичним працівникам, які ризикують своїм життям, аби врятувати інших. Їхня праця, починаючи від евакуації поранених з поля бою до надання необхідного лікування в госпіталях, є невід'ємною частиною нашої стійкості та наближає нас до перемоги. Вони справжні герої, які забезпечують життя і здоров'я нації навіть у найважчі моменти», – зазначив Андрій Данилів.

Читайте також: Завтра на Личакові помоляться за полеглих захисників і захисниць України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #погашення #марок #медики
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...