• Головна
  • Затишшя перед бурею: тимчасове зниження попиту на працівників у Польщі перед осіннім ажіотажем
Новини компаній
15:00, 26 липня

Затишшя перед бурею: тимчасове зниження попиту на працівників у Польщі перед осіннім ажіотажем

Новини компаній

Влітку на польському ринку праці завжди відбуваються динамічні зміни. В останні місяці весни завжди різко зростає попит на працівників на різні підприємства в Польщі, особливо на сезонні роботи. З середини літа очікувана кількість замовлень на робітників зменшується, а пропозицій від кандидатів у зв'язку з цим – значно зростає. Це явище традиційне та тимчасове. Тому не варто панікувати. З першими місяцями осені очікується величезний попит. Тому поточну ситуацію можна схарактеризувати як затишшя перед бурею.

Grupa Progres

Grupa Progres

Сезонні коливання попиту та пропозицій

Кожного літа підприємства набирають працівників для роботи під час літніх розпродажів, глобальних відпусток і перерв, сезонної праці тощо. Коли все це підходить до кінця, то робітники вже потрібні в меншому стопні і знову починають пошук нової роботи. Це і провокує факт зростання кількості пропозицій на ринку праці в Польщі.

Водночас є місце і зниженню попиту на робітників. Причина проста – підприємства розпочинають підготовку до нового сезону. Додатково часто проводяться планові відпустки, літні перерви у виробництві тощо.

Що робити тим, хто має роботу, але хоче змінити місце праці?

Поточна ситуація – не найкращий період для зміни місця праці та пошуку нового. Якщо робота є, варто втриматися на ній приблизно до середини серпня. Саме в цей час ситуація почне змінюватися, знову буде зростати попит на робітників. Пік і масова зацікавленість польських підприємств у працівниках відбудеться восени – у вересні-жовтні.

Уже з середини серпня будуть розпочаті набори робітників на ті підприємства, які зупиняли свою діяльність на літній період, ходили у відпустки, мали сезонні роботи тощо. Додатково будуть шукати працівників і компанії у виробничому секторі. Це стосується й логістичної сфери, яка буде активно готуватися до нового сезону.

Ближче до початку навчального року традиційно буде збільшений попит на робітників у шкільній, канцелярській сферах. Це також стосується підприємств, які концентруються на виробництві, продажу канцелярських товарів, шкільного одягу й інших аксесуарів, виробів. Активний набір працівників до цих сфер буде розпочатий вже у серпні.

На низькому старті

Поки що варто не звільнятися з поточної роботи, якщо вона є. Але якщо хочеться перейти на іншу працю, будьте на низькому старті. Вже зовсім скоро будуть розпочаті набори працівників. Окрім того, більшість компаній знову:

  • змінить кадрові стратегії;
  • підготує нові вакансії;
  • буде обновляти бази даних кандидатів.

Усім тим, хто бажає отримати чи змінити роботу, варто бути напоготові. У найближчі тижні затишшя завершиться, робітники будуть потрібні у великій кількості. А поки що можна зайнятися оновленням своїх резюме, підвищити кваліфікацію, підготуватися до співбесід тощо.

Пам’ятайте, що затишшя на ринку праці в Польщі – тимчасове явище. Його причина – сезонні коливання, в тому числі обсягів продаж і виробництва. Новий пік попиту на працівників відбудеться вже в серпні та вересні з урахуванням напрямку діяльності компанії, коли буде відновлена робота після літніх перерв і відпусток. Тому варто трошки почекати та не змінювати роботу, тому що скоро буде більше шансів влаштуватися туди, куди хотілося б. А компанія Grupa Progres допоможе в цьому. Звертайтеся до представників для консультації.

Grupa Progres допоможе вам з пошуком безплатних вакансій. Ми ознайомимо вас з потенційними умовами праці та проконсультуємо з питань працевлаштування. Будь ласка, відправте своє резюме на ел. скриньку [email protected]

Також ми підготували анкету для людей, які на даний час знаходяться у Польщі. У ній можна залишити свої контактні дані, а також ваше поточне місце проживання у Польщі. Надсилайте резюме або ж заповнюйте анкету: https://www.interankiety.pl/f/WwNVgxgw

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Grupa Progres #робота у Польші #робота для українців у Польщі #Група Прогрес
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...