• Головна
  • Після відставки уряду «Укрнафту» може очолити Максим Козицький, - блогер
12:27, 25 липня

Після відставки уряду «Укрнафту» може очолити Максим Козицький, - блогер

На посаду голови ПАТ «Укрнафта» лобіюється кандидатура голови Львівської ОВА Максима Козицького, незважаючи на наявність у його родини нафтогазового бізнесу та партнерства зі скандальним чеським підприємцем Карелом Комареком. 

Про це повідомляєРБК-Україна з посиланнямна експерта Назара Приходько .

«За інформацією моїх джерел в одному з міністерств, днями відбудеться відставка уряду. У рамках цього процесу злетять голови багатьох очільників державних підприємств. Зокрема, як зазначають мої співрозмовники, буде звільнений голова "Укрнафти" Сергій Корецький, а на його місце – призначений Максим Козицький, голова Львівської ОВА», - пише блогер. 

На його думку, Максим Козицький не може обійняти таку посаду, адже його родина веде бізнес з чеським бізнесменом Карелом Комареком, який, своєю чергою, є багаторічним партнером російського "Газпрому". Зокрема, блогер наголошує, що батько голови ОВА Зиновій Козицький разом з Карелом Комареком володіють ТОВ "Горизонти", яке купило спецдозвіл на Жуківську площу за необґрунтовано низькою ціною у 90 млн грн у 2021 році, тобто, вже тоді, коли Максим Козицький очолював ОДА.

У своєму дописі Назар Приходько говорить про наявний конфлікт інтересів у можливому кадровому призначенні з огляду на наявність у родини Козицьких нафтогазового бізнесу. 

«За даними Prozorro, усього компанії нафтогазової групи Козицьких виграли державних тендерів із 2017 року на 7,5 млрд грн. Причому головними замовниками в них були державні "Укргазвидобування" і… так, правильно, "Укрнафта", на яку зараз і хочуть посадити пана Козицького», - пише Назар Приходько. 

Він зазначає, що партнер Козицьких Карел Комарек спільно із "Газпромом" побудував газосховище для обходу української ГТС і керував ним разом із представниками російських спецслужб – зокрема, колишнім резидентом ГРУ в Сирії Сергієм Трегубом та зампрєдом голови "Газпрому" Олександром Медведєвим, кавалером медалі "За освобождение Крыма и Севастополя". Також, за даними СБУ, Комарек володів нафтовим терміналом "Самара" та низкою НПЗ у росії, які поставляли паливо безпосередньо до "ЛНР" та "ДНР".

«Чи правильно я розумію, що майбутнє призначення Козицького на очільника "Укрнафти" пов'язане з тим, що "колишнім" партнерам "Газпрому" не вистачає Жуківської площі й потрібні загальнонаціональні потужності "Укрнафти"?» - задається питанням Назар Приходько. 

Він закликав президента Зеленського не допустити прийняття кадрових рішень, що загрожують національній безпеці. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Максим Козицький #Укрнафта
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...