• Головна
  • У Львові хочуть перейменувати ще три вулиці та ще одну назвати на честь Ірини Фаріон
14:03, 24 липня
Надійне джерело

У Львові хочуть перейменувати ще три вулиці та ще одну назвати на честь Ірини Фаріон

У Львові хочуть перейменувати ще три вулиці та ще одну назвати на честь Ірини Фаріон

До переліку топонімів, які підлягають деколонізації, додали ще 3 вулиці. Це вулиці Космонавтів у Винниках і Рудно, та вулиця В. Дідушка у Львові.

Відповідне рішення вчора затвердили на пленарному засіданні міськради, повідомляє пресслужба ЛМР.

«Під час зустрічі з колегами з обласної комісії з перейменування нам повідомили, що вони пропонують для найменування ще кілька вулиць. І ми їх додаємо до переліку рекомендованих до перейменування у Львівській громаді. Сьогодні це питання розглядали на відповідній комісії та на депутатських профільних комісіях. Це вулиці Космонавтів у Рудно та Винниках. У Львові це вулиця Василя Дідушка. Але по цій вулиці  доручаємо спеціальній комісії вивчити всі факти та надати свій висновок. Там досить велика біографічна довідка», - зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Крім того, депутати запропонували перейменувати  одну з вулиць Львова на честь Ірини Фаріон.  Яка саме це буде вулиця – вирішуватимуть разом з родиною мовознавиці.

Загалом, за останній час у Львівській громаді деколонізували 64 вулиці.

Важливо: після перейменування чи уточнення назв вулиць мешканцям не потрібно відразу змінювати документи. Це будуть змушені зробити лише підприємці, однак для них ця процедура є безкоштовною, як і для мешканців.

Додаємо, у Львові до деколонізації топоніміки підійшли відповідально і концептуально. Задля цього у місті у 2022 році створили велику робочу групу, яка об’єднала менші ініціативні групи. У цьому напрямі спільно працюють науковці, архітектори, історики, культурні діячі, представники депутатського корпусу та виконавчих органів міськради. Варіанти нових назв формують на основі аналізу пропозицій від мешканців, громадських активістів, середовищ тощо. Також назви обговорюють з родинами людей, на честь яких пропонується перейменовувати вулиці. При затвердженні нових топонімів враховують і думку громади - пропозиції українських назв виставляли на онлайн-голосування. Кінцеве рішення щодо перейменування вулиць затверджують депутати міськради.

Читайте також: На Львівщині перейменують понад сотню вулиць

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #вулиці #перейменування #Фаріон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...