• Головна
  • Футомакі: особливості поїдання великих ролів у Японії у ресторані Мафія
Новини компаній
10:11, 16 липня

Футомакі: особливості поїдання великих ролів у Японії у ресторані Мафія

Новини компаній

ресторан Мафія

Про такі роли, як Філадельфія та Каліфорнія, відомо досить велику кількість різноманітної інформації, так як вони належать до категорії найпоширеніших та найбільш відомих. Але останнім часом великим попитом починають користуватися футомакі, які є не тільки не менш смачними, але й мають досить цікаву історію власної появи. При бажанні їх скуштувати, наша доставка суші у Дніпрі https://mafia.ua/ua/dnepr/menu-dostavki/sushi пропонує великий вибір продукції, серед якої кожен поціновувач азіатських страв зможе підібати для себе найбільш вдалий варіант страви з неперевершеними смаками.

Що собою представляють футомакі?

В першу чергу перед тим, як приступати до розгляду такої страви, як футомакі, дуже важливо розібратися з тим, що вони собою представляють та чим відрізняються від основних видів ролів. Насправді футомакі представляє собою досить об’ємний рол, який повністю обгорнутий в норі. При цьому можна звернути увагу на те, що навіть сама назва футомакі з японської мови перекладається, як «великий рол». Для того, щоб здійснити приготування цієї страви, використовується безпосередньо цілий лист норі. Якщо порівнювати з іншими ролами, то для них беруть всього лише половину листа норі. При цьому кількість начинок у справжніх ролах буде коливатися в межах від 2 до 5. В якості начинки можуть застосовуватися різноманітні варіанти, серед яких кожен зможе обрати для себе найбільш вдалий варіант.

Історичні особливості ролу футомакі

Досить велика кількість часу відводиться на те, щоб обговорити історію виникнення таких видів, як нігірі, суші, але мало хто звертає увагу на те, звідки взагалі виникли футомакі. При цьому варто зауважити, що з такою японською стравою вперше познайомилися на початку 17 століття.

В історії взагалі був досить цікавий проміжок часу, починаючи з 1603 року і до 1868 року. Саме це той період, під час якого відбувалося активне становлення японської культури, у тому числі й особливих кулінарних традицій. За рахунок того, що в цей час Японія проживала за металевим занавісом, людям довелося придумувати страви, які раніше не були відомими в усьому світі.

Саме в цей час на території західної частини Японії одна людина запропонувала спробувати завернути невелику кількість рису з будь-якою начинкою в норі та спробувати здійснити продаж. Так як реалізувати цей процес у ресторані було неможливо, то цю проблему він вирішив тим, що просто почав продавати роли безпосередньо на вулицях на невеличкому возі, який можна переміщувати.  Саме після цього футомакі почали активно продавати на людяних вулицях Японії.

Нині футомакі вже не можна називати вуличною їжею, так як його прийнято їсти помірно і максимально ретельно пережовувати кожен шматочок. В першу чергу це пов’язано з тим, що у складі знаходиться досить велика кількість компонентів, які потрібно гарно пережовувати. Тому у тому випадку, якщо потрапити до справжнього японського ресторану, рол футомакі скоріш за все будуть подавати без соєвого соусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...