• Головна
  • До Львова приїхав новий керівник Європейського банку реконструкції та розвитку
18:21, 10 липня
Надійне джерело

До Львова приїхав новий керівник Європейського банку реконструкції та розвитку

До Львова приїхав новий керівник Європейського банку реконструкції та розвитку

Сьогодні, 10 липня, до Львова прибули новий керівник Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні та Молдові Арвід Тюркнер та заступниця голови представництва банку в Україні Ірина Кравченко.

Під час зустрічі з мером міста Андрієм Садовим та медиками обговорили критично важливі для міста проєкти у сфері медицини, екології та інфраструктури, повідомляє пресслужба міськради.

Спершу гостям продемонстрували, як працює перший в Україні Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, який відкрили у Львові два місяці тому. Саме тут в рік фахівці зможуть виготовляти понад тисячу протезів, а також навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Опісля показали будівництво соціального житла для поранених, які проходять реабілітацію у центрі UNBROKEN, а також сам Центр реабілітації та всі його нові відділення, де щодня лікують та реабілітують сотні постраждалих військових та цивільних, зокрема й дітей.

«Наші лікарі працюють з найскладнішими пораненнями. Пацієнти, переважно, молодого віку, яких ми повинні вилікувати і поставити на ноги. Дехто переніс по 10 реконструктивних операцій, а дехто – по 30-40. Лише вдумайтесь в ці цифри. І всім цим людям потрібна тривала допомога. І ми повинні повернути їх до повноцінного життя – до родини, до роботи, до соціуму. Такої кількості людей з інвалідністю внаслідок війни зараз ви не побачите в жодній країні світу. Кожен день прибувають нові пацієнти і нам критично не вистачає місць для лікування. Тому шукаємо різні можливості», - наголосив керівник Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Андрій Садовий розповів про те, як вдалося забезпечити функціонування міста в умовах війни, та презентував екосистему UNBROKEN, де надають увесь комплекс найсучаснішої допомоги – від операцій, лікування і протезування, до повноцінної реабілітації. А також представив нові проєкти екосистеми, над якими працюють спільно з іноземними партнерами. Серед них, зокрема, інноваційний хірургічний центр, який проєктує всесвітньо відомий японський архітектор Шігеру Бан, а також Центр допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок воєнних злочинів росіян, будівництво якого повністю фінансує Уряд Фландрії. Центр, до слова, стане першим в Україні закладом, де комплексно помагатимуть людям, які пережили моральну травму.

«Дякую за ваш візит і підтримку наших проєктів. Екосистема UNBROKEN – це сьогодні справа мого життя. Бо це про найкращі і найсучасніші можливості для лікування і реабілітації наших військових і цивільних, які постраждали від російської агресії», - зазначив Андрій Садовий.

Очільник міжнародної фінансової інституції висловив підтримку Україні та запевнив, що готові й надалі працювати над спільними проєктами.

«UNBROKEN є добрим прикладом кооперації різних структур – місцевої влади, донорів, партнерів. Ці масштаби в час війни насправді вражають. Тут є все, що потрібно для якісного відновлення, це важливо. Ми продовжуємо працювати над спільними проєктами», - зауважив Арвід Тюркнер, керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні та Молдові.

Відтак, обговорили втілення поточних проєктів у Львові та майбутні можливості співпраці. Це модернізація тепло- і водопостачання, зокрема й лікарень, які мають працювати безперебійно, транспорту тощо. Також обговорили екоініціативи, зокрема щорічний Lviv Eco Forum, який збирає в місті провідних експертів зі всієї країни та з-за кордону, а також – проєкт з виробництва біогазу на очисних спорудах Львова і старт нового проєкту – часткової реконструкції очисних споруд.  

До слова, Львів – чи не єдине місто в Україні, яке реалізує багато різних проєктів у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Ця співпраця корисна для міста, бо, окрім коштів, місто отримує фахову допомогу, міжнародні стандарти роботи і культуру виробництва.

Читайте також:



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Садовий #Тюркнер #ЄБРР
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,42
41,47
EUR
45,68
45,73
PLN
10,58
10,62
Оголошення
live comments feed...