• Головна
  • У Львові за три роки демонтували понад сто незаконних кіосків
15:34, 10 липня
Надійне джерело

У Львові за три роки демонтували понад сто незаконних кіосків

У Львові за три роки демонтували понад сто незаконних кіосків

Зі січня 2020 року по грудень 2023 року у Львові демонтували 108 незаконних кіосків. Їх здебільшого демонтовували працівники ЛКП «Адміністративно-технічне управління», але також є випадки, коли після роз'яснювальних робіт підприємці забирали свої споруди самостійно.

Наприкінці 2023 року у місті провели повну інвентаризацію тимчасових споруд. Відтак нарахували 1327 законних тимчасових споруд, які є у комплексній схемі. Наприклад, наприкінці 2019 року їх було 1567. Також під час інвентаризації виявили  130 тимчасових споруд, які підлягають демонтажу, повідомляє пресслужба ЛМР.

«З початку 2024 року вже демонтували 28 МАФів. Ще по 50 об’єктах триває робота. Зокрема регулярно приймаємо рішення виконкому щодо демонтажу і поетапно все забираємо. Це стосується не лише окремих кіосків, а й самовільних ринків. До прикладу, ринок “Світлиця”, що навпроти лікарні Пантелеймона, вже демонтували на 60%. Так само вирішуємо питання хаотичної торгівлі, яка є біля нового ЦУМу – вже прийнято 18 рішень виконкому про демонтаж», – розповів Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування.  

Окрім цього в місті виявили 180 кіосків з оформленим правом власності. Їх фахівці юридичного департаменту міста скасовують в судах.

«Зараз близько 110 справ щодо МАФів, на які оформили право власності, вже перебувають в судах на різних стадіях. 11 справ ми передали в прокуратуру, щоб та заявила позови. У 97 справах зараз практично на виході позовні заяви про припинення права власності і звільнення земельної ділянки. По решті – триває робота», – зазначила Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту Львівської міської ради.

Читайте також: У Львові демонтують ще три незаконні МАФи: стало відомо де саме

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #міськрада #МАФи #демонтаж
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...