• Головна
  • Львів попрощається із двома захисниками, - ФОТО
16:34, 9 липня
Надійне джерело

Львів попрощається із двома захисниками, - ФОТО

Львів попрощається із двома захисниками, - ФОТО

У середу, 10 липня, Львів попрощається з військовослужбовцями Василем Паламарчуком та Максимом Купецьким, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. 

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Зранку о 09:30 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові (майдан святого Івана Павла ІІ) відбудеться молитва і прощання з воїном Максимом Купецьким.

Чин похорону захисників Максима Купецького та Василя Паламарчука розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

Довідково

Василь Паламарчук (22.01.1981-03.07.2024) Уродженець міста Миргород Полтавської області.

Львів попрощається із двома захисниками, - ФОТО, фото-1

Навчався у Олешківській Середній загальноосвітній школі №1 (сьогодні – Олешківський академічний ліцей «Ерудит»). Згодом вступив до Херсонського юридичного інституту Харківського національного університету внутрішніх справ. Впродовж життя здобув кілька вищих освіт.

Проживав у місті Олешки, займався адвокатською діяльністю. Був письменником, автор книги «Військовий непотріб» про реалії військової служби. За словами рідних, Василь Паламарчук був «чудовим чоловіком та батьком».

Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від російських окупантів. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у лавах 206-го окремого батальйону територіальної оборони 241-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Північ» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Відбивав від російських окупантів Київщину, звільняв Херсонщину, боровся із окупантами на Харківщині і Донеччині.

За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема, Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест», відзнаками Міністерства оборони «Захиснику України» та «За поранення».

У Василя Паламарчука залишилися дружина та троє дітей.

Максим Купецький (29.05.1980-04.07.2024) Уродженець села Нова Скварява Львівської області.

Львів попрощається із двома захисниками, - ФОТО, фото-2

Навчався у Новоскварявському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Згодом здобув освіту у Рава-Руському професійному ліцеї. Після завершення навчання проходив військову службу в Черкасах у лавах військ протиповітряної оборони.

Із 2000-го року проживав у Львові, впродовж останнього періоду працював у торговельній сфері. За словами рідних, був винятково «доброю, щирою та приємною людиною, був готовий віддати ближньому «останню сорочку».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупанта. Боронив Батьківщину на Донеччині у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант».

У Максима Купецького залишилися мама, дві доньки, онук, брат та сестра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання #загинули_на_війні #смерть_захисників #львів_прощається
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...