• Головна
  • У центрі Львова продовжать облаштовувати доріжки доступності
11:11, 7 липня
Надійне джерело

У центрі Львова продовжать облаштовувати доріжки доступності

У центрі Львова продовжать облаштовувати доріжки доступності

З понеділка, 8 липня, розпочнуться ремонтні роботи з облаштування доріжок доступності з північної сторони Ратуші – в напрямку від вул. Друкарської до вул. Шевської.

Ці роботи відбуватимуться за кошти підприємців, які здійснюють свою діяльність у закладах, розташованих на пл. Ринок з цієї сторони. Про це повідомили у ЛМР.

"Ми вже завершили роботи з облаштування доступності перед входом в Ратушу. Натомість зараз тривають роботи з влаштування доріжки доступності до ЦНАПу. А вже з понеділка розпочинаємо аналогічні роботи з північної сторони Ратуші, тобто в напрямку від вул. Друкарської до вул. Шевської. Ці роботи відбуватимуться за кошти підприємців, які мають заклади на пл. Ринок саме з північної сторони. Тобто, кожен заклад профінансує облаштування доріжок доступності навпроти себе.

Відзначимо, що відшліфованою бруківкою комфортно пересуватися людям на кріслах колісних, батькам з дитячими візочками, а також туристам з валізами", - повідомили у Галицькій районній адміністрації.

Нагадаємо, облаштування доріжок доступності на пл. Ринок відбувається відповідно до схеми, розробленої управлінням архітектури Львівської міської ради. Після проведення усіх робіт доріжки будуть розташовані без розривів по усій площі включно з переходами через трамвайні колії та безбар'єрним входом у міську Ратушу.

Облаштування доріжок доступності відбувається за кошти різних партнерів. З міського бюджету коштів на ці роботи не витрачають.

Переформатування площі Ринок для потреб маломобільних – це лише частина великого комплексу робіт з доступності, які проводять у місті. Йдеться про забезпечення інклюзивності різних закладів: комерційних, міських комунальних і державних. Важливо, що інклюзивність має бути не лише зовні, а й всередині закладів, в тому числі, щоби люди на кріслах колісних могли скористатися, наприклад, доступним санвузлом у ресторані.

Як розповідала Ірина Маруняк, радниця міського голови Львова з питань доступності, з вересня 2023 року у Львові щоденно працюють моніторингові групи, які обстежують комунальні установи міста. Вони обстежили на доступність всі 628 комунальних установ, а в актах зазначали, що необхідно виправити. Кожен керівник комунальних закладів Львова має спеціальний довідник «Як перевірити доступність у громаді», де зазначено усі правила, витяги з державних будівельних норм, якими треба керуватися у питаннях інклюзії.

Читайте також: Чотири проблемні перехрестя у Львові обладнали автономними світлофорами

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#доріжки_доступності_львів #облаштування_доріжок_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,45
41,49
EUR
45,72
45,80
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...