• Головна
  • Банк Львів став першим українським банком, який залучив іноземного інвестора з початку повномасштабної війни
Новини компаній
17:00, 5 липня

Банк Львів став першим українським банком, який залучив іноземного інвестора з початку повномасштабної війни

Новини компаній
Банк Львів став першим українським банком, який залучив іноземного інвестора з початку повномасштабної війни

Нідерландський фонд Good Growth Fund (DGGF), керований консорціумом Triple Jump та PwC від імені уряду Нідерландів, стає акціонером Банку Львів. Обсяг капіталу, інвестованого фондом, становить 4,5 мільйона євро. Це важлива подія для Банку Львів, оскільки вперше з початку повномасштабної війни іноземний інвестор звернувся до НБУ та отримав дозвіл на істотну участь в капіталі.

Це також є помітною віхою для DGGF – фонду, який успішно працює на волатильних ринках та ринках, що розвиваються, у більш ніж 70 країнах світу протягом останніх 10 років.

Подія є переконливим проявом довгострокової підтримки, яку наші західні партнери надають економіці України та її народу.

«Ми раді стати акціонерами Банку Львів через фонд DGGF та сприяти подальшому зростанню та розвитку банку. Ця інвестиція допоможе продовжити підтримку українського бізнесу в такі складні часи», — каже Ліда Варданія, регіональний менеджер, старший фахівець з капітальних інвестицій в Triple Jump.

Загальний приріст капіталу Банку Львів склав 5,5 мільйона євро. Окрім DGGF, ще 1 мільйон євро вніс найбільший поточний акціонер банку, швейцарська компанія responsAbility Participations. responsAbility Investments є провідною компанією з управління активами, яка спеціалізується на приватних ринкових інвестиціях, спрямованих на досягнення Цілей сталого розвитку ООН.

«Ми пишаємося стійкістю Банку Львів та його відданістю підтримці українського малого та середнього бізнесу. Додаткові інвестиції від responsAbility разом з інвестиціями від DGGF підкреслюють нашу прихильність підтримці банку та української економіки. Ми вітаємо DGGF як нового інвестора та з нетерпінням очікуємо на можливості для зростання, які створить це партнерство. Разом ми підтверджуємо, що довіра до фінансового сектора України залишається сильною», – коментує Володимир Цапко, керівник підрозділу капітальних інвестицій в фінансові установи в responsAbility Investments.

Залучений Банком Львів від DGGF капітал – позитивний сигнал для всіх західних інвесторів. Попри виклики війни, що триває, українська економіка не тільки встояла, а й продемонструвала спроможність до швидкого відновлення. Наполегливість, працелюбність, хист українських підприємців – цінний ресурс нашої економіки. За умови нових партнерств, він буде лише примножуватися.

Голова правління Банку Львів Ашот Абрамян ділиться планами на майбутнє:

“Партнерство з DGGF відкриває нові можливості для Банку Львів. І, що набагато важливіше – для наших клієнтів. Адже інвестиційні потужності для розвитку малого та середнього бізнесу в західному регіоні Україні збільшуються. Ми послідовно дотримуємося прийнятої стратегії, зосереджуючись на стабільному фінансуванні підприємництва."

Банк Львів високо цінує партнерство з фондом DGGF та урядом Нідерландів. Попереду – нові спільні проєкти, які допоможуть українському малому та середньому бізнесу досягати нових висот.

Бути вільним – це працювати заради спільної мети.

Про DGGF

DGGF (Dutch Good Growth Fund) — це нідерландський державний інвестиційний фонд, відіграє важливу роль у розвитку фінансового сектору шляхом підтримки фондів та фінансових установ, які обслуговують малі та середні підприємства в економіках зростаючих і вразливих ринків по всьому світу. Зараз фонд працює в понад 70 країнах, інвестує в понад 50 проектів та залучив майже 400 мільйонів євро капіталу.

Про Банк Львів

Банк Львів – це банк для малого та середнього бізнесу у Західному регіоні України. На кінець 2023 року посідав 30-е місце (з 64 банків) за своїми активами, які становили 252 млн євро, а кредитний портфель – 170 млн євро.

Банк активно створює міжнародні програми фінансової підтримки: для аграріїв, експортерів та імпортерів, енергоефективних виробництв, суспільно важливих компаній.

Вигідні умови кредитування, зважені, але швидкі рішення протягом тижня, персональні менеджери-консультанти — ми робимо все необхідне, щоб ваш бізнес зростав та масштабувався.

Банк Львів — банк для вільних людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#банк львів #український банк
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,95
41,03
EUR
44,42
44,50
PLN
10,33
10,39
Оголошення
live comments feed...