• Головна
  • У центрі Львова перейменуть одну із вулиць: на черзі ще вісім
11:06, 5 липня
Надійне джерело

У центрі Львова перейменуть одну із вулиць: на черзі ще вісім

У центрі Львова перейменуть одну із вулиць: на черзі ще вісім

У Львові у межах деколонізації топоніміки перейменували вул. О.Карпінського, що у Галицькому районі міста. Тепер вона носитиме ім’я знаної львівської родини українських правників, пам'яткоохоронців та громадських діячів – Старосольських.

Відповідне рішення затвердили на сесії міськради.

«Це дуже важливе, знакове найменування. Дякую колегам-депутатам, дякую робочій групі за фахову роботу», - зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Також до переліку топонімів, які підлягають деколонізації, додали вулиці проф. П.Буйка, А.Бучми, А.Волощака, Червону, Ю.Смолича, пл. Липневу у Львові та дві вулиці у Брюховичах – А.Макаренка та Н.Бурденка.

«Нові назви для цих вулиць будемо обирати згодом. Рішення щодо перейменування буде винесено додатково на сесію Львівської міської ради», - зазначив Андрій Москаленко.

Крім того, на пленарному засіданні уточнили назви ще трьох вулиць у Залізничному та Личаківському районах. Так, вул. Прогулкова стала вул. Прогулянковою, вул. Дубінська – вул. Дубенською, вул. Орельська – вул. Орільською.

Галицька, Личаківська та Залізнична районні адміністрації у місячний термін мають виготовити та встановити таблиці з новою та уточненими назвами вулиць.

Загалом у Львівській громаді за останній час перейменували 55 вулиць, що були названі на честь російських діячів чи асоціювалися з російською імперією, росією чи радянською пропагандою. Назви ще 5 вулиць уточнили.

Важливо: після перейменування чи уточнення назв вулиць мешканцям не потрібно відразу змінювати документи. Це будуть змушені зробити лише підприємці, однак для них ця процедура є безкоштовною, як і для мешканців. Детальніша інформація про це – тут.

Додаємо, у Львові до деколонізації топоніміки підійшли відповідально і концептуально. Задля цього у місті у 2022 році створили велику робочу групу, яка об’єднала менші ініціативні групи. У цьому напрямі спільно працюють науковці, архітектори, історики, культурні діячі, представники депутатського корпусу та виконавчих органів міськради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#перейменування_вулиці #перейменування_вулиць_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,88
40,95
EUR
44,30
44,40
PLN
10,28
10,33
Оголошення
live comments feed...