• Головна
  • У Львові в ЦНАПах виникли черги через велику кількість військовозобов’язаних, які бажають оновити дані, - ФОТО, ВІДЕО
15:04, 3 липня
Надійне джерело

У Львові в ЦНАПах виникли черги через велику кількість військовозобов’язаних, які бажають оновити дані, - ФОТО, ВІДЕО

У Львові в ЦНАПах виникли черги через велику кількість військовозобов’язаних, які бажають оновити дані, - ФОТО, ВІДЕО

До львівських Центрів надання адміністративних послуг звертаються сотні військовозобов’язаних, аби оновити свої дані. Подекуди кількість охочих, порівняно з минулими тижнями, зросла вдвічі, а то й втричі.

Відтак, зростає кількість очікувань на інші послуги, які надають адміністратори. Тож мешканців просять із розумінням поставитись до ситуації, повідомляє пресслужба ЛМР.

В останні дні спостерігаємо зростання кількості охочих військовозобов’язаних оновити свої дані через ЦНАП. Якщо буквально ще два тижні тому в кожному ЦНАПі Львівської громади ми приймали близько 40 – 50 людей, то сьогодні це вже 100-150 людей кожного дня.

У Львові в ЦНАПах виникли черги через велику кількість військовозобов’язаних, які бажають оновити дані, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

Черга до ЦНАПу на вул. Виговського

Зранку, ще перед початком робочого дня, вже стоять охочі звернутися в ЦНАП і оновити дані. І, як правило, зранку кількість людей, яка очікує біля великих офісів, вже сягає від 40 до 80. Тому бачимо зростання кількості очікувань на інші послуги, які надають ЦНАПи, і розуміємо чому – тому що через два тижні завершується двомісячний термін, коли військовозобов’язані згідно закону повинні були оновити свої дані.

У Львові в ЦНАПах виникли черги через велику кількість військовозобов’язаних, які бажають оновити дані, - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

Мусимо пережити цей період і просимо з розумінням поставитися до цього всіх наших відвідувачів, які змушені чекати на інші послуги», - пояснила директорка департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Валентина Бартошик.

Зокрема, через великий наплив охочих оновити дані, виникають затримки на такі послуги, як звернення в міську раду, отримання дозвільних документів, реєстрація нерухомості.

Важливо також те, що час оновлення даних може бути різним: іноді достатньо 15 хвилин, а іноді – доводиться чекати навіть до 2-х годин. Це пов’язано з тим, як працює система та державний реєстр, куди вносять дані. Адже через значне навантаження по всій країні, іноді стаються технічні несправності у роботі системи.

У Львові в ЦНАПах виникли черги через велику кількість військовозобов’язаних, які бажають оновити дані, - ФОТО, ВІДЕО, фото-3

«Не все залежить від адміністратора. Коли людина приходить і подає документ, адміністратор відкриває відповідний реєстр, який дозволяє вносити ці дані, бере документи від людини, яка подає ці дані, – це паспорт, ідентифікаційний код, номер телефону і електронну пошту за наявності, з’ясовує місце реєстрації цієї людини, і починає вносити ці дані в систему. Якщо система працює добре, тобто нема ніяких технічних збоїв чи зависань у програмі, то, звісно, цей процес займає до 10 хвилин. Але якщо програма починає зависати – тобто якщо не формується витяг, то цей час затягується до 30-40 хвилин. Це не тільки у Львові так – така ситуація по всій країні, адміністратори по всій Україні працюють в такому форматі, плюс центри комплектування, тому певні технічні збої можуть бути», - додала Валентина Бартошик.

Зазначимо, загалом у львівських ЦНАПах вже оновили свої дані понад 10 тисяч військовозобов’язаних.

Довідка

Щоб оновити дані у ЦНАПі потрібно мати паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та актуальний номер телефону. Результатом послуги стане витяг про актуалізацію даних в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який формується засобами Реєстру та роздруковується адміністратором ЦНАП. 

Адреси ЦНАПів у Львові, де можна отримати цю послугу: пл. Ринок, 1;  вул. Костя Левицького, 67;  пр. Червоної Калини, 72а;  вул. Хвильового, 14а;  вул. І. Виговського, 32;  вул. Ген. Чупринки, 85

Читайте також: У Резерв+ запустили важливе оновлення

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #ЦНАПи #військовозобов’язані #черги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,92
40,97
EUR
44,27
44,32
PLN
10,28
10,32
Оголошення
live comments feed...