• Головна
  • Львівський ІТ Кластер передав військовим обладнання на 1,2 мільйона гривень
16:46, 2 липня
Надійне джерело

Львівський ІТ Кластер передав військовим обладнання на 1,2 мільйона гривень

Львівський ІТ Кластер передав військовим обладнання на 1,2 мільйона гривень

Сьогодні Львівський ІТ Кластер в межах проєкту SKY, який він втілює у співпраці зі Львівською ОВА від березня 2022 року, передав ПвК «Захід» монітори, персональні комп'ютери та комунікаційне устаткування, загальною вартістю понад 1,2 млн грн.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Обладнання, яке передали цього разу, необхідне для підтримання в боєздатному стані системи управління під час виконання бойових завдань з протиповітряної оборони в умовах воєнного стану.

«Сьогодні ми передаємо фактичні засоби зв'язку. Це необхідно для того, щоб різні підрозділи ППО були на постійному зв’язку і під час бойової роботи діяли максимально швидко. Таких запитів у нас багато, ми стараємося закривати кожен з них. Ми часто жартуємо, що обладнання передали вже стільки, що після завершення війни ПвК «Захід» зможе відкрити якусь немалу IT-компанію. Дякуємо їм за службу», – зазначив виконавчий директор Львівського ІТ Кластера Степан Веселовський.

«Хочу висловити щиру подяку ІТ Кластеру за нашу плідну співпрацю, яка вже дала чудові результати в забезпеченні оборони. Від початку проєкту SKY Львівський ІТ Кластер передав спорядження для повітряного командування «Захід» на понад 25 мільйонів гривень. Загалом же Кластер допоміг нашим воїнам вже на понад 100 мільйонів. Дякую Степанові Веселовському, Юрію Огоновському, усім людям і всім компаніям, які зробили свій внесок у те, що сьогоднішня наша передача стала можливою. Низький уклін нашим воїнам ППО, які щодня виконують титанічну роботу, аби вберегти критичну інфраструктуру, школи, дитсадки, лікарні, домівки й життя кожного з нас», – наголосив очільник Львівщини Максим Козицький.

Проєкт SKY, який започаткували у березні 2022 року, отримав підтримку понад 300 компаній, які є учасниками ІТ Кластера. Ініціатива має на меті модернізувати та підвищити ефективність систем ППО у восьми областях на заході України. За попередніми результатами проєкту, робота сил протиповітряної оборони покращилася на 40%.

Читайте також: Львівщина підсилила прикордонників безпілотними авіаційними комплексами - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #кластер #обладнання #ппо #зв'язок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,84
40,89
EUR
44,14
44,23
PLN
10,21
10,25
Оголошення
live comments feed...