• Головна
  • Львівські лікарі видалили 9-річному хлопчику частину язика, аби врятувати йому життя
18:10, 1 липня
Надійне джерело

Львівські лікарі видалили 9-річному хлопчику частину язика, аби врятувати йому життя

Львівські лікарі видалили 9-річному хлопчику частину язика, аби врятувати йому життя

Хлопчика із надзвичайно рідкісною пухлиною прооперували хірурги дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Лікарям довелося видалити частину язика, на якій утворилася пухлина, яка могла заважати дитині дихати.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

9-річний Єгор Полуектов родом із Запорізької області. Вже понад два роки як його рідне місто Мелітополь - окуповане, а Єгор із родиною мешкає у Львові. Нещодавно хлопчик помітив, що його язик напухнув. У місці набряку мама намацала “горошинку” та повела сина до спеціалістів лікарні святого Миколая.

Під час УЗД обстеження медики виявили на язиці Єгора сантиметрову пухлину. Утворення - вкрай рідкісне. Оперувати дитину потрібно було якнайшвидше, адже пухлина росла. Спершу вона заважала б Єгору говорити, потім - їсти і зрештою - дихати.

Аби вирізати новоутвір, хірурги мусили виконати резекцію, тобто часткове видалення, і самого язика. Але наскільки велику частину доведеться забирати і як це позначиться на якості життя Єгора, залежало від того, яка ж це пухлина: доброякісна чи злоякісна.

«Просто під час операції ми виконали експрес-біопсію пухлини Єгора. Взяли шматочок утворення, віддали його на гістологічне дослідження і вже через 15 хвилин знали - це міома! Тобто доброякісне утворення м’язевої тканини язика, - розповідає Олександр Калінчук, хірург, медичний директор лікарні святого Миколая. - Під час оперативного втручання наші спеціалісти видалили пухлину, а з нею довелося вирізати і 20% язика хлопчика. Це, так звана, економна резекція. Адже, якби пухлина була злоякісною, видаляти довелося б аж половину органу. Операція тривала півтори години і минула успішно. Тепер Єгор повністю здоровий. Якийсь час він не зможе так добре говорити як до операції, але за пів року його мовлення має повністю відновитися».

Читайте також: У Львівській обласній клінічній лікарні запрацювало оновлене відділення інтенсивного лікування новонароджених - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #лікарі #хлопчик #язик #пухлина #операція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,87
40,95
EUR
44,10
44,20
PLN
10,20
10,25
Оголошення
live comments feed...