• Головна
  • На Львівщині керівник благодійного фонду намагався ввезти в Україну BMW X3 як гуманітарку
11:50, 28 червня
Надійне джерело

На Львівщині керівник благодійного фонду намагався ввезти в Україну BMW X3 як гуманітарку

На Львівщині керівник благодійного фонду намагався ввезти в Україну BMW X3 як гуманітарку

Керівник благодійного фонду вніс неправдиві дані в декларацію, щоб на пільгових умовах ввезти в Україну через пункт пропуску "Рава-Руська - Хребенне" автомобіль BMW X3.

Про це повідомляє Львівська митниця на своїй сторінці у Фейсбук.

Відповідно до рахунку-фактури, поданого водієм, автомобіль BMW X3 був придбаний у США для однієї з українських автокомпаній, а відправником легковика підвищеної прохідності слугувала литовська компанія.

Однак, згідно з декларацією про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, кросовер переміщувався як гуманітарна допомога від благодійної організації міста Каунас (Литва) до благочинного фонду в Миколаївській області.

Зважаючи на розбіжності у поданих документах, працівники митниці звернулися до вітчизняної компанії, яка виступала покупцем авто. У відповідь підприємці заперечили факт придбання автомобіля. Крім того, жодних документів, які б підтверджували отримання гуманітарної допомоги, не надавала й українська благодійна організація.

Відтак, було встановлено, що керівник миколаївського благодійного фонду, з метою комерційного переміщення в Україну автомобіля класу «люкс», подав документи, які містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача, вартості товару та характеру вантажу: товар, переміщуваний в режимі «імпорт», був задекларований як гуманітарна допомога.

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол відповідно до ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України. Про даний факт повідомлено правоохоронні органи.

Читайте також: На Львівщині затримали члена ВЛК, який за хабар обіцяв встановити «липовий» діагноз, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівщина #кпп #рава-руська #авто #гуманітарка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,93
40,96
EUR
43,98
44,12
PLN
10,16
10,19
Оголошення
live comments feed...