19:30, 27 червня

Цікаві місця у Львові

Цікаві місця у Львові

Львів – казкове місто, в якому безліч приємних і цікавих місць.

Перший львівський хмарочос

Будинок Шпехера, побудований на початку 20 сторіччя за проєктом Фердинанда Касслера, є цікавим завдяки своїй висоті, яка доволі сильно відрізняється від достатньо невеликих будинків історичного центра Львова.

Будинок сягає аж семи поверхів, його висота – 34 метри. Якщо вам здається, що це небагато, приходьте на площу Міцкевича, 8 і спробуйте піднятися наверх цієї красивої будівлі пішки. Якщо не вийде, сідайте у ліфт.

Найвужча вулиця Львова

Вулиця Вузька, назва якої вже каже сама за себе, є особливою. Серед усіх невеличких львівських прорізів між історичними спорудами лише ця є реальною вулицею. У найменшому місці її ширина становить всього три метри.

Дзиґа” та “Сходи в небо”

В самому серці Львова, на вулиці Вірменській, є артцентр “Дзиґа”, в якому постійно проходять різноманітні безплатні виставки творів сучасного українського мистецтва. Саме один з таких виробів можна побачити ще з вулиці. На даху будівлі стоїть дробина яка відсилає нас на пісню британського рок-гурту Led Zeppelin.

І, звісно, не обійшлося тут без дзиґ. У входу в галерею стоїть кругле ігрове поле, на якому повно цих чудових іграшок – дерев’яних, металевих, самих різних форм. Погратися з ними зупиняються навіть дорослі.

Дах “Вернісажу”

Поряд із Ратушею є гарне місце для того, щоб насолодитись чарівним краєвидом на центральну частину міста. Треба лише прийти на вулицю Шевську, 12 і піднятись на оглядовий майданчик на даху ТЦ “Вернісаж”. Вхід туди – безплатний, а світлини виходять чудові.

Кайзервальд і притулок для тварин

Недалеко від центра міста розташований парк “Знесіння”. Історична назва цієї місцевості – Кайзервальд. На території парку є озеро і притулок врятованих тварин (вул. Довбуша, 24). В ньому живуть різні види врятованих диких тварин. Кожен охочий може погуляти з собакою з притулку.

Цікаві місця у Львові, фото-1

Алея Героїв Небесної Сотні

Наприкінці дня можна прийти на Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні. Для того, щоб вшанувати пам’ять загиблих та подивитися на Львів з оглядового майданчика. До речі, саме сюди ходять справжні поціновувачі заходу сонця дивитися на це щовечірнє шоу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #цікаві #місця #куди #піти
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,78
40,84
EUR
43,86
43,90
PLN
10,12
10,15
Оголошення
live comments feed...