• Головна
  • На Львівщині затримали члена ВЛК, який за хабар обіцяв встановити «липовий» діагноз, - ФОТО
13:17, 27 червня
Надійне джерело

На Львівщині затримали члена ВЛК, який за хабар обіцяв встановити «липовий» діагноз, - ФОТО

На Львівщині затримали члена ВЛК, який за хабар обіцяв встановити «липовий» діагноз, - ФОТО

У Львівській області за грошову винагороду ортопед-травматолог обіцяв встановити військовозобов’язаному громадянину «липовий» діагноз, який надав би відстрочку від мобілізації.

Зловмисника, 59-річного жителя Буська, викрили оперативники Управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі відділу розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності слідчого управління поліції Львівщини спільно зі співробітниками Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України, за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області

Як встановили правоохоронці, ортопед-травматолог однієї з лікарень у Золочівському районі, член постійно діючої військово-лікарської комісії, за 15 тисяч гривень взявся встановити військовозобов’язаному чоловіку діагноз, який у подальшому стане підставою для надання йому відстрочки від мобілізації у зв’язку з хворобою.

Правоохоронці затримали лікаря в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України в його робочому кабінеті під час отримання неправомірної вигоди.

Грошові кошти та речові докази причетності затриманого до протиправної діяльності вилучено.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: На Львівщині лікарі за хабарі «списували» ухилянтів - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #хабар #лікар #ВЛК #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,93
40,96
EUR
43,98
44,12
PLN
10,16
10,19
Оголошення
live comments feed...