• Головна
  • У Львові розпочали будівництво комунального ринку, - ФОТО, ВІДЕО
10:33, 26 червня

У Львові розпочали будівництво комунального ринку, - ФОТО, ВІДЕО

У Львові розпочали будівництво комунального ринку, - ФОТО, ВІДЕО

На вул. Садовій – Петлюри стартувало будівництво комунального ринку. У новій будівлі площею майже 800 кв. м працюватимуть підприємці ринку «Любінське сяйво», а також селяни. Будівельні роботи проводять за кошти інвестора і планують завершити до кінця року.



За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, нова одноповерхова будівля ринку буде площею 790 метрів квадратних. Тут буде близько 77 робочих місць.

«Цей проєкт є прикладом вирішення проблемної ситуації, яка була тривалий час у Львові. Ринок «Любінське сяйво» зараз працює в межах громадського простору. Щодо цього завжди були дебати і проблеми. Ми порозумілися з підприємцями і тут буде збудовано цей комунальний ринок. Вони перейдуть сюди працювати, а на тому місці буде якісний красивий громадський простір.

У Львові розпочали будівництво комунального ринку, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

Хочеться подякувати підприємцю, який погодився долучитися до участі в реалізації цього проєкту. Це є компанія «Глобус» – Володимир Феник. І так само вдячні підприємцям ринку «Любінське сяйво» за те, що нам вдалося порозумітися і ми знайшли точки дотику, як вийти з цієї проблемної ситуації», – розповів Любомир Зубач.

У новозведеній споруді заплановані відкриті торгові зони, відпочинкова зона Coffee Break та допоміжні приміщення: технічні, адміністративні, лабораторія. Також в приміщенні ринку облаштують доступну вбиральню. 

Підприємиця Оксана Мізерник нині торгує насінням на ринку. Каже, що усі торговці вже давно очікують нового ринку.

У Львові розпочали будівництво комунального ринку, - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

«Очікування щодо нового ринку в нас дуже великі і ми з нетерпінням цього чекали. Чесно кажучи, не хочемо бути обмануті, щоб будівництво було логічно завершене і дійсно те, що обіцяють, було збудовано, і ми залюбки перейшли б на нове місце праці», – розповідає жінка.

За словами директора ринку, нині на «Любінському сяйві» працює понад 80 підприємців, а також селяни, які привозять свої товари і їм надають місця для торгівлі. Усі вони матимуть змогу працювати у новозбудованому приміщенні ринку.

Будемо робити акцент на селян, бо ринок без селян – це супермаркет. Тому ми хочемо якомога більше метрів площі залучити саме для селян, а підприємці, які є сьогодні на ринку, нехай на меншій площі, але будуть розміщені всі.

Люди втомилися працювати в тих умовах під відкритим небом. Всі згодні на покращення робочих місць, коли дощ не падає, вітер не дує, а нормально зберігається товар і нормальні умови праці», – каже Зіновій Сідорський, директор ринку «Любінське сяйво».

Остаточну вартість будівництва ринку інвестор ще підраховує. Але йдеться про суму від 15 до 20 мільйонів гривень.

Я вважаю, що девелопери мають долучатися до таких інфраструктурних об’єктів, і мають допомагати нашому місту створювати такі соціальні проєкти. Наша компанія це підтримує і буде підтримувати надалі. Неподалік у цьому районі ми будуємо житловий комплекс, тож хочемо, щоб він розвивався і будемо долучатися до таких проєктів в майбутньому», – розповів Володимир Феник, інвестор та засновник компанії «Глобус».

Збудувати ринок планують ще до кінця цього року.

Любомир Зубач також наголосив, що робочі місця у новозведеному приміщенні ринку передбачені лише для підприємців відкритого ринку «Любінське сяйво». Ринок «Новий», який є у приватній власності, залишається і буде працювати на тому ж місці.

Читайте також: З 1 липня у транспорті Львова запрацює безоплатна пересадка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #комунальнийринок #будівництво
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,84
40,88
EUR
43,80
44,00
PLN
10,12
10,18
Оголошення
live comments feed...