• Головна
  • Трамваї з Берліна переобладнують для курсування у Львові: стало відомо, на які маршрути вони вийдуть - ФОТО, ВІДЕО
11:03, 20 червня
Надійне джерело

Трамваї з Берліна переобладнують для курсування у Львові: стало відомо, на які маршрути вони вийдуть - ФОТО, ВІДЕО

Трамваї з Берліна переобладнують для курсування у Львові: стало відомо, на які маршрути вони вийдуть - ФОТО, ВІДЕО

У Львові готують до випуску на маршрути перші трамваї, які нашому місту безоплатно передає Берлін.

Сьогодні у вагоноремонтних майстернях ЛКП «Львівелектротранс» переобладнують два вагони. Один з них вже практично готовий і планується, що до кінця червня він виїде на лінію. Львів уже отримав 7 трамваїв. Загалом їх буде 12. Всі вони є енергоощадними, повідомляє пресслужба ЛМР.

До Львова трамвайні вагони прибувають у депо Львівелектротрансу на вул. Промислову. Звідти на підставних візках їх транспортують у вагоноремонтні майстерні підприємства, що на вул. Городоцькій. Тут трамваї переобладнують під ширину львівської колії, міняють деяке обладнання, фарбують.

Трамваї з Берліна переобладнують для курсування у Львові: стало відомо, на які маршрути вони вийдуть - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

«У Берліні ширина колії - 1435 см, тож нам необхідно переобладнати вагони під нашу колію, шириною 1000 см. Для цього  використовуємо візки з наших списаних трамваїв та переобладнуємо берлінські вагони, щоб вони могли курсувати вулицями нашого міста», - зазначив Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури.

Трамваї з Берліна переобладнують для курсування у Львові: стало відомо, на які маршрути вони вийдуть - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

Керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів додав, що разом із заміною візка проводять і ремонт вагонів. 

«Зокрема, майстри перебирають двигуни, редуктори, електрогальма, амортизатори тощо. Також необхідно замінювати деталі пантографа. Тобто, виконуються всі необхідні роботи для того, щоб трамвай поїхав по нашій колії. Крім того, трамваї фарбують», - зазначив Володимир Ковалів.

Трамваї з Берліна переобладнують для курсування у Львові: стало відомо, на які маршрути вони вийдуть - ФОТО, ВІДЕО, фото-3

Перший вагон на лінію хочуть випустити до кінця червня. Планується, що берлінські трамваї курсуватимуть на маршрутах №3 та №6. 

«На цих маршрутах курсували берлінські вагони, які ми отримали в 2018 – 2019 роках. Вони вже відпрацювали певний ресурс. І ми їх поступово забиратимемо, щоб провести заміну обладнання. Відповідно замість них на лініях курсуватимуть отримані тепер трамваї», - сказав Володимир Ковалів.

Трамваї з Берліна переобладнують для курсування у Львові: стало відомо, на які маршрути вони вийдуть - ФОТО, ВІДЕО, фото-4

Як зазначив Олег Забарило, решту 5 трамваїв з цієї партії місто планує отримати впродовж червня – початку липня цього року. Далі - поетапно переобладнуватимуть їх та випускати на маршрути.

Посадовець наголосив, що наявність берлінських трамваїв дозволить більш енергоефективно використовувати рухомий склад. «Вони споживають в 2-2,5 раза менше електроенергії, ніж існуючі трамваї. Це суттєва економія, зважаючи на те, що на сьогодні у нас досить дорога електроенергія», - зазначив Олег Забарило.  

Нагадаємо, 12 робочих вагонів  КТ4D та запчастини до них Львову безоплатно передає Берлінська транспортна компанія.

Крім того, впродовж липня цього року – початку наступного року Львів також безкоштовно отримає 11 вживаних робочих трамваїв, запчастини до них та обладнання з Берна.

Читайте також: Львову планують передати 20 швейцарських трамваїв

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #трамваї #Берлін #транспорт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,87
40,95
EUR
44,10
44,20
PLN
10,20
10,25
Оголошення
live comments feed...