• Головна
  • Завтра Львів попрощається з воїнами Андрієм Попиком і Любомиром Хемієм
18:29, 19 червня

Завтра Львів попрощається з воїнами Андрієм Попиком і Любомиром Хемієм

Завтра Львів попрощається з воїнами Андрієм Попиком і Любомиром Хемієм

У четвер, 20 червня, Львів попрощається з двома військовослужбовцями. Андрій Попик та Любомир Хемій захищали Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань, повідомляє пресслужба ЛМР.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Воїнів Андрія Попика та Любомира Хемія поховають на Личаківському кладовищі. 

Біографічна довідка захисників

Андрій Попик (25.01.1984-14.06.2024) Уродженець села Дев’ятники Львівської області.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №22 ім. Василя Стефаника міста Львова. Згодом вступив до Вищого професійного училища №36 міста Львова (сьогодні – Львівський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу НУХТ), де здобув освіту техніка-технолога за спеціальністю «Виробництво молочних продуктів». Далі продовжив навчання у Національному університеті харчових технологій за напрямом підготовки «Харчова технологія та інженерія», отримав кваліфікацію бакалавра з харчової технології та інженерії.

Працював за спеціальністю у Приватному акціонерному товаристві «Львівський міський молочний завод» та у ПрАТ «Концерн Хлібпром». Впродовж 2013-2022 років працював у Польщі. У той самий час розпочав навчання на асистента лікаря-стоматолога.

Любив подорожувати, мав глибокі знання з історії України. За словами родини, «завжди приходив на допомогу друзям і близьким».

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся в Україну та, попри звільнення з військової служби, став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності Батьківщини у складі 15-ї бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України («Кара-Даг»). Проходив військову службу на посаді командира 2-го відділення розвідувальних безпілотних комплексів взводу безпілотних комплексів спеціального призначення. Боронив державу на території Запорізької області.

У Андрія Попика залишилися мама і сестра.

Любомир Хемій (29.09.1986-17.06.2024) Львівʼянин.

Навчався у Ліцеї №21 Львівської міської ради та у Навчально-виховному комплексі «Інженерно-економічна школа - Львівський економічний ліцей». Здобув ступінь магістра у колишньому Університеті банківської справи.

Після завершення навчання працював у торгівельній сфері у місті Львові. У вільний час займався брейк-дансом.

У 2015 році добровольцем став на захист держави та виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся до лав ЗСУ. Проходив військову службу у складі військової частини А4152 Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Любомира Хемія залишилися мама й син.

Читайте також: У Львові на Личаківському військовому цвинтарі облаштують інформаційний центр

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #воїни #прощання #поховання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...